Wednesday, February 9, 2011

THE PRECIOUS ONE..


Hai3.hmm td tgh baring2 kat katil sbb badan dh penat ada kelas..

tetiba mak call.aku paling suka bila mak or abah call sbb aku je slalu call dorg.

then mak ckp mak dh masuk duit.adoyy aku ckp la kenapa?

Actually kt sini bkn nak tunjuk aku baik x mintak duik kt mak n abah.

tp mmg character aku,aku x suka sgt mak n abah bg duit time aku x terdesak.

Sbb aku rasa bersalah sgt,bila org yg kita syg bg duit kat kita hasil penat lelah dorg keje.

Sedih kan.tambah la pulak aku ni dh blaja kt ipts.hmm.

Dulu time kat matrik org slalu ckp aku kedekut.hehe.aku

x kesah pun.

Jawapan aku senang je,BUKAN KEDEKUT..JIMATTT.haha.

Kat sini pulak geng2 suka jln2,lg pon mmg kat sini boring.kena pakai duit gak.

Tp aku kena bajet2 lahh.xde lahh smpi everyweek nak keluar.

Hmmm.act,aku nak jugak bercerita psl destiny aku ni.

Mmg x pernah terfikir lah dlm hidup nak jd pharmacist though dr kecik mmg aku dh biasa ng ubat2 ni.

Mak aku keje pembantu farmasi.So dulu time kecik2 slalu g klinik.duduk ng mak.but most of the time main ng budak2 ni.smpi bila dh masuk sekolah darjah satu org panggil kitorg budak klinik.

Ouh how I missed those moments.:’(

Ok2.aku ada byk cita2 and pharmacist is out of the list

Aku nak jd astronomer, ufologist, engineer, pelukis,askar,chef n mcm2 lagi lah.

Hehe.tp semua tu hanya tinggal cita2.and now aku dh bergelar bdk farmasi.

Hmm.dan mula2 jd student pharmacy ni.aku xde niat lain,just blaja,dpt degree.then

terus kerja.hmmm.tu jee.but today lepas mak call tu aku rasa sedih.even mak xde lah ckp pape yg sedih pun.

So aku dgn seikhlas hati sekarang nak belajar utk balas jasa mak n abah.nak jd anak yang berguna.

Entah lah kan,kita slalu lupa org2 yg sayang kan kita dlm susah n senang.

So,itu impian aku.aku nak semua impian aku ada mak abah n my siblings sekali.

Sebab dorg lahh MY PRECIOUS ONE.



MUCH LOVE FROM the 3rd.

No comments:

Post a Comment