Sunday, December 11, 2011

Aku dan Bintang.

10th December 2011 memories.;)

Salam. I didn't know how to start. Okay semua org tahu yg today ada gerhana bulan. At first aku tak nk tgk sbb mungkin tgh period so mood mcm tak okay. Tapi bila ramai sgt post psl gerhana,hati aku tergerak nak tgk. Aku ajak Dba. Tgh borak2..tiba2 mata ni ter'capture' tahi bintang. Subhanallah. Aku tak sangka aku diberi peluang kedua tgk tahi bintang.First time tgk time F5 waktu fire drill kat sekolah.Too bad I didn't noted the date dulu.nevermind.Teruja sgt tadi,smpi terus call abah. That all what I can say. Aku happy. and aku hope ada lagi peluang ketiga, keempat dan byk lagi utk aku tgk tahi bintang.


Sunday, December 4, 2011

Ombak Rindu.

Salam. 2nd Dec haritu aku tgk Ombak Rindu. Mula2 rasa mcm janggal gak tgk citer jiwang kt cinema..but at the end what I can say.It is worth to watch.Seriously..And the killing factor in this movie is Aaron Aziz's tears.Huh..Real ouh airmata dia..Bergenang je time blakon tu. Thumbs up to both Maya Karin and Aaron Aziz.

Ps; Aku suka sgt OST movie ni esp. lagu Untuk Kamu.:')





Semalam Abah Aerzee meninggal.Inalillah. I hope she'll be strong. And stay strong. Aku tak tahu nak buat apa sbb aku rasa ni bukan siapa2.Hmm. Whatever it is I hope Allah will help her to face this world.Amin.

Aku nak exam. And I feel so much pressure sometimes. Please Allah help me. I know I've done so much sins. But please lead my way to You :( Hwaiting Jannah.

Thursday, December 1, 2011

Mencari jiwa.


Salam. Today dah 1st December..6 Dec ni aku dah start final paper. Preparation? Entah aku pun tak tahu mcm mana progress aku. Sbb hari2 aku revise dan hari2 jugak aku me'lagha'.Normal lah being student..cenggitu jugak jadinya. Seminggu masa for study week..and it's kinda very bored. YaAllah aku bosan sangat. And I hope at least I have someone to share this feeling. Tapi end up aku ber'emo'an sendiri. Selalu macam tu. Ada masa aku
rasa lifeless gila hidup kat sini. Seriously. Tapi lifeless macam mana pun, aku dah nak habis dah sem 3 ni. Next January dah nak naik sem 4 dah pun. Almost half-way dah perjalanan aku.Huh. Ada masa aku nak cerita semua benda, rasa nak nangis seboleh mungkin kat siapa2. Tapi bila aku jumpa org, aku automatically hide that feeling. It's naturally happens. Entahlahh. Aku berharap in future aku boleh jumpa siapa2 yang boleh faham apa yang aku rasa without telling them any. Bolah ke kita nak org faham apa yang kita rasa,tapi kita tak cerita apa masalah kita. Ouh no. I'm too too too complicated. Please people, doakan aku boleh jawab exams dgn cemerlang. InsyaAllah.

Tuesday, November 15, 2011

Will everything be okay?Will my heart be back to normal?

Salam..
Long enough I didn't write..and today the feeling comes. Sebab apa nak tulis.? Sebab tgh emo. Well this is me..I didn't like to share or tell others what is my feeling though I really really really need someone to talk to. Things going very wrong lately. No no it not the situation, environment or friends. It's about my feeling. Sometimes I can cry even there is no one hurting me. I'm too fragile though there nothing can break me. Yes I'm the one that hurt myself and I'm the one that make everything very hard to handle. I'm the one that should be blamed. Hahaha. and this evening I read through the newspaper. Something about kemurungan. And yes I think I need to meet psychiatrist. But will everything will be okay later on.? Will all this sorrow-feeling fade away.? Will my heart be back to normal again?. There's a lot more question that keep questioning in my mind. But hope one day Allah will show me the way. Take away all of this feelings.  Whatever it is thank you YaAllah. I know You gave me this to make me more stronger. Dan selayaknya seorang hamba itu diuji.:D




ps; To Isha thanks a lot for unintentionally lend your ears to me. Thankss. I really mean this.:')

Mak just called me back..and controlling voice while tears are dropping is so hard. I wondering if she knows that I'm crying.."Mom knows EVERYTHING" :'(








Tuesday, October 4, 2011

Tentang Sesuatu..




Booooo.Halloo people.

Well hey..Salam. It had been a long time right. ?Nak kata busy gila tak lahh. Senang cerita malas sebab tu tak ter'update' blog ni. So I do some changes in this blog. Well time flew very fast,tiba2 je dah nak mid term next week. To be true this sem tak heavy sangat mcm Year1Sem2 dulu. Alhamdulillah everything goes well and hope it'll be always well towards the end. Banyak sangat cerita yang terjadi. Nak semua cerita kat sini memang tak lahh. So let me highlight what are some important things happened.

Abah dah pencen.weheee. This should be the highlight story of the year. Almost 30 years Abah worked there..Kampung Padang Lebar. And now we'll leaving that place. Memorable place. Mula-mula tak rasa sangat lah nak pindah tu. Sebab aku pun dari form one dah start jauh dari rumah. And I thought it'll be easy for me to leave. But on the day Abah dah pencen all the memories haunted back. I know if it is hard for me it'll be harder for Abah to leave. Macam-macam lah fikir time too. And above all memories, aku paling teringat2 waktu ktorg pergi Bahau (on that time that place so called like heaven to us.haha). Teringat pergi Upwell,Kimma, etc. excited gila.And now that place will be so missed. Even dah lama company2 tu bankrupt and tutup tapi on the day Abah pencen those places are well remembered :(. Sekarang kat Batu Pahat even ada Carrefour,Summit BP Mall tapi the feeling we went to Upwell will never be the same. I'll keep those feeling in my heart. Apart from that,kenangan BCA 108..that was more memorable. Tanpa dia ktrong tak mampu nak pergi Bahau. haha. Jangan main2 that BCA 108 tulahh yang hantar aku ke Cyberjaya. Thanks BCA 108,you help us a lot. Thank You is not enough to say how much we appreciated you *even kadang2 malu juga naik kereta tu*.  But somehow no matter how much we tried to tie our mind with "Hargailahh apa yang ada sekarang,nanti bila dah tak ada baru nk menyesal" But still we neglected all of those things.And I'm that kind of people. But past days should never be regretted. Huhu. Sayonara Precious Memories. You will always remain in our heart :')

The next thing is exam.I don't have much to say because I'm still working on it. Aja2!! I don't want to disappoint others. InsyaAllah. Right now i'm facing syndrome bosan yaa amaat. rasa mcm nak ketuk2 benda nak hempas2 benda supaya ringan sikit.

( boleh tak macam ni? )

But bila ada rasa2 mcm ni mesti teringat dekat mak. Aku cerita jugak kat mak now bored my life is..then she said,"Mak faham tapi mak tak boleh nak buat apa2.Jannah sabarlah.Setiap kali rasa bosan cuba jannah fikirkan masa depan.Semua ni untuk masa depan. Dan mintak tolong dekat Allah," And yes her magical words enlighten me..even it's not completely vanish all my bored-feeling. Tapi at least I have something to hold to. And a reason to keep me strong.Always. This is the answer for whom that asked me "Gen kau tak boring ke duduk sini." Well I have my own antibodies and now I'm immune to it.

*Future,future,future*
(though we'll never know what happens in the future but there is still hope that keep us believe)


I currently love this picture. *sampai terus buat  background kat desktop.* It's so calm and comfort. I know it's just a ordinary photo. But I love it..very much indeed.:)
( Cantik kan?)


And last but not least there something happen to me. This is not new thing tapi entah lahh....
HAHAHAHA to me..;p

Thursday, September 8, 2011

maaf

aku ada satu perasaan.bila ada org need me time dia tgh sedih.aku akan turut rasa sedih.seolah2 aku dapat rasa bebanan tu. Dan baru tadi seorang kawan aku yg kehilangan kawan baik dan adik2 dia. 3 orang sekali msg.she need strength.YaAllah..aku dapat rasa itu.aku call dia.but aku tahu aku tak membantu.aku tahu.and i feel bad about this.so bad! :( Sorry nisak.



but too bad i can only listen without any helping.
:(

Monday, September 5, 2011

War Within Myself


Alhamdulillah.

Selamat Hari Raya & Salam Merdeka.

Tak terlambat rasanya even aku dah start kuliah balik.hehe.
Before this ada banyak masalah membelenggu diri, tapi Alhamdullilah
Allah mengurniakan aku dengan keluarga yang hebat even most of the time
aku tak sependapat dgn mereka,
Sungguh pertembungan jiwa remaja dan alam dewasa sangat sukar bagiku.

Remaja; Nak amik engineering tp mak tak kasi
               Nak Iphone,phone aku kuno sangatlahh.
               Nak ada baju cantik2,aku ni nmpk selekeh
               Nak itu ,Nak ini.mak abah patut kasi. Sekarang dah moden.Tak salah aku rasa macam ni!

Ya itulahh jiwa keinginan aku sama seperti org2 lain.
Tapi sungguh ketika itu juga jiwa dewasa aku datang.dengan lebih rational.

Dewasa: Apa yang kita nak tak semestinya baik untuk kita and apa yg kita taknak tak semestinya                  
               buruk.
               Handphone tu kuno2 pun boleh lagi pakai.Bukan nak buat apa pun.Call family je dah cukup.
               Pakailah apa yang ada.dan bersyukur bersyukur dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada.


Alhamdulillah mungkin berkat doa ibu,jiwa aku sudah mula menjadi dewasa. Memikirkan jika aku mahu mencapai semua keinginan jiwa remajaku aku harus menjadi dewasa. Dan semua itu akan tercapai jika aku ada pendapatan sendiri.
Dan mempunyai seorang sahabat yg tidak pernah melupakan.Aku sangat bersyukur untuk itu.Terima kasih Aida Adha.Walau selalu aku tak angkat call dia(bkn sengaja,duduk rumah aku mmg tak selalu ng phone).dia yang selalu bercerita. Walau sudah 3 tahun tak bersua. Selayaknya aku terus dilupakan.tapi Alhamdulillah aku tak ditinggalkan lagi.dan semua rakan2 yang aku tahu mereka takkan lupakan aku.*perasan!*

ouh yes entry ni macam entah apa2.tapi aku nak ingatkan diri untuk terus move on and cherish every single seconds of my life.

Thankyou MakAbahKaklongBangahYahEda. :)





( me too but life keep on moving and we should cherish the moments )

"Though I might not agree with her at the time, She's always right".-Justin Bieber to his mother.

Sunday, August 14, 2011

Dugaan apakah?

Dugaan bukan sumpahan.
Even dah macam2 jadi aku masih tak lali.

Banyak kali terjatuh namun bila terjatuh lagi sakitnya masih sama.






http://www.emocutez.com

Tuesday, July 5, 2011

yes,saya nak kan dia.

wah.tajuk entry x boleh blah..ok tak tahu cm ne nak describe this feeling..perasaan nak kan sesuatu tapi ada masalah2 di situ..aku nak ada






SUGAR GLIDER soo damn much..

http://www.emocutez.com


but i know ini hanyalah impian yg sukar untuk jadi kenyataan sebab harga dia mahal lorgh..sedihnyaa.tp aku teringin sgt nak ada binatang ni.sbb based on my pencarian dorg ckp sugar glider ni manja..alololo.sweetnya.ohh i wish i can have one.




 
OHHHH SUGAR GLIDER TOLONGLAHH TURUN DARI LANGIT!!!

Tuesday, May 31, 2011

Kisah balik mengaji bersama kunang2 (what memories are called)

Assalammualaikum.
whoah dah lama x update..duduk rumah relaxss je.
hmm.semalam keluar ng Abah.otw tu tiba2 teringat..10 years back when i was 10.
bila balik mengaji kalau jumpa kunang2 (fireflies) mesti abangku tangkap dia guna kopiah.
hehe.cantik sbb dia adalah haiwan dan mempunyai LAMPU..
 So masa dalam kereta smalam,aku baru je cakap ng abah pasal kunang2..and abah cakap x nmpk kunang2 tu..dia halus..tiba2....aku nampak seekor..mmg berdegup jantungku..its normal right bila kita cakap pasal something yg dah lama kita lupa and tiba2 nmpk depan mata.huhu.but mungkin bukan kunang2 kot.maybe mata aku salah tgk.tp hell yes i saw it.huh! whatever.



 Is that so my fireflies??

teringat time b4 aku g mengaji..kecik lagi mungkin time tu darjah satu..aku ng Abah tunggu kat depan klinik nak amik kaklong n bangah dari mengaji..duduk tunggu tu mesti ada kilat..dan kilat tu xde bunyi.ku tanya abah tu kilat apa? abah cakap kilat yg xde bunyi ni namanya kilat gajah..hehe.i don't know why..sampai ketua darjah pun aku panggil ketua gajah..haha.whatever it is i'm now growing up.and yes day by day it become more challenging. whatever it is i wish Allah always be with me.to make each day of my life brighter.dan ku hanya ingin menjadi manusia yg bersyukur. memories is still memories.

btw today is finale Asmara..sedih plak sbb dah ada ramai geng nk bercerita..lepas ni..hmm.
whatever it is Go Asmara 2 and Shahz Jaszle too


http://www.emocutez.com
bye Asmara i'll miss u and always do.


Sunday, May 15, 2011

dan itu mahuku.:)

Assalammualaikum.
dah lama x update..and now mood update dtg time esok exam.
idk why aku xde mood langsung nak rasa bersungguh2.
and this is the worst exam's preparation ever.gen2.
well.as we know skrg kt tv3 tengah ditayangkan cerita Juvana.


korg layan x?best ouh cerita tu.bile cerita ni keluar aku terus terigt cerita Gokusen.
i love this story.dan jika aku diberi peluang untuk menjadi seorg guru mmg tempat2 mcm ni lahh aku nak mengajar.dan itu yang ku mahu.dari dulu aku suka mcm tu.but as always i keep telling my heart DREAMS IS NOT ALWAYS OUR DESTINY..dan harap aku boleh terima semua itu,walaupun ada masa aku berharap impian tu one day boleh jadi kenyataan.aku tahu org mesti ckp..kau igt senang ke nak handle budak2 jahat cmtu.mula2 mmg lah teringin,nti dh ada kt sana,mmg nak mati.well,aku x menafikan benda tu..dan aku mengiyakan.sbb dorg ni bukan budak2 biasa kan..budak jahat or what ever you called them.but aku punya prisip senang je..if korang nak org memahami korg why not you start first..ok ckp lahh aku ni pandai ckp je.whatever..tp yg pasti jika aku diberi peluang utk menjadi guru,hanya guru for this kind of students je yg aku nak.aku nak memahami dorg aku nak jadi kawan dorg.and above all aku nak jadi org yg dorg trust bila whole world against them.DAN ITU MAHUKU bye ~
(sy x belajar byk dalam kelas or buku.but i know i learnt a lot through observation,itu aku)


(they value friendship more than you!trust me for this)
and i want to be one of them.

http://www.emocutez.com


ps;please doakan aku.can perform well even i know it's gonna be hard.
lbnl HAPPY TEACHER's DAYSS PEOPLE.:)



Credited pictures;Google & Tumblr

Monday, May 9, 2011

korang tahu x,kita boleh bukak fb hanya dgn menaip fb.com.?hehe :D

korang tahu x,kita boleh bukak fb hanya dgn menaip fb.com.?hehe :D

Answer here

Sunday, May 8, 2011

행복한 엄마 (happy ibu day)

When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down “happy”. They told me I didn’t understand the assignment. I told them they didn’t understand life."                                                                                          -John Lennon-



Assalamualaikum.ok quote kat atas ni from John Lennon(The Beatles) .band yg paling aku suka di dunia.tp aku x pernah lagi buat entry psl dorg kan?tunggu after exam.sbb bykk nk share.ok2.hmm sebelum ni mcm2 org confuse dgn tarikh sebenar hari ibu ni.tp aku mmg dan terima hari ini.sbb tgk google.hehe...so today i would like to say HAPPY MOTHER'S DAY kepada semua ibu2.terima lasih kerana melahirkan.kepada my mom Pn.Noorinsa..selamat2.maafkan dosa yg TELAH,SEDANG dan AKAN jannah buat.yg akan tu mmg sure ada.sbb jannah mmg selalu x boleh puaskan hari emak.dont know why.but susah2 mcm mana punn jannah dah redha sbb semua ni Allah dah tentukan.dan tgh mood hari ibu ni aku g lahh layan lagu awan nano.hmm.sila off kan lagu blog kat bwh dan layanzzz this song ok.aku mmg rasa lagu ni best giloss.kalau menang AJL tahun ni mmg aku setuju.sbb melody best and above all the lyrics is soooo meaningful...sgt2.bye






Monday, May 2, 2011

hingga akhir nafasku.

today is not my day.
bestkan jadi org pandai.?
every weakness kita org x nampak or pandang.
to my dearest family this song dedicate to all of you,i appreciate every one of you.
although we are bonded by blood.
tp aku x sepatutnya expect family boleh faham kita in every situation.
sebab manusia mmg x kan pernah sempurna.
walau sedewasa mana pun mereka.
bye.




one in a million..


hai world.i nak share one song yg suatu ketika pernah melanda batch 0408 ktorg time form 2..lagu one in a million.dan ni bukan lagu ne-yo ok.?lagu ni bosson nyanyi.siapa dia aku punn x tahu..haha.well the lyrics was awesome..untung lahh sape2 dedicate lagu ni kt you all and they really mean it.hmm..best kan?check it out.

Sometimes love can hit you every day
Sometimes you can fall for everyone you see
But only one can really make me stay
A sign from the sky
Said to me
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
I've been looking for that special one
And I've been searching for someone to give my love
And when I thought that all the hope was gone
A smile, there you were and I was gone
I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you're the one for me
In the beginning I was cool and everything was possible
They tried to catch me but it was impossible
No one could hurt me it was my game
Until I met you baby and you were the same
And when you didn't want me I wanted you because
The funny thing about it is I liked the show
I like it when its difficult
I like it when its hard
Then you know its worth it
That you found your heart





ps;apa2 yg aku highlight x de kena mengena ng aku.aku suka ayat sastera2 gitu.haha.
dan sila lahh dgr lagu ni ok?
bye.






dear miss nurjannah azizan,this is for you :) move on.yeah!

Sunday, May 1, 2011

phobia?huh!


ok.tadi aku tweet ng dyh ckp psl aku takut bila ada ramai org.hehe,
and aku pun mencari2 lahh psl phobia ni.menarik tau.mcm2 phobia yg wujud rupanya dalam dunia ni
dan memandangkan aku kebosanan.mari korg baca..
what kind of phobia yg aku ada dan phobia yg aku x ada.and phobia yg pelik2.jom terjahh.!


MY PHOBIAS:

1.Athazagoraphobia  - Fear of being forgotton or ignored or forgetting.
 -yang ni aku rasa semua org ada.esp for the one that we loved


2.Metathesiophobia- Fear of changes.
-certain changes je.esp kwn2 yg berubah.sedih.


3.Dentophobia- Fear of dentists
  -ha yg ni plak xde lahh aku takut dentist.tp aku takut bila duduk kt kerusi tu.imagine dia nak cabut gigi geraham.whoahh.takutt.:'(


4.Myctophobia- Fear of darkness.
 -  hehe.phobia ni time kecik2 lahh.time tiba2 blackout.mmg cari emak dulu.tp skrg x lahh.if nak tdo mesti gelap.lena sikit.tp takut gak bila tiba2 gelap.scaryy


5.Teniophobia- Fear of tapeworms.  /Scoleciphobia- Fear of worms.
 -ouh yg ni mmg aku.time lecturer bukak je slide pic tapeworm.terus meremang bulu roma tgn.smpi aku nk print lecture note ni pun smpi pejam2 mata.takut :S


6.Demophobia- Fear of crowds
- yg mmg pelik sikit.bak kata dayah.aku pun x tahu kenapa.aku takut tempat yg ramai2 org.if aku dlm situasi tu aku mesti kena ada someone.kalau x mmg rasa x tenteram inside and takut lahh..kenapa entah.-.-
ps; phobia ni hanya terjadi jika aku dikelilingi oleh org ramai yg tidak dikenali.tp kalau org ramai gila.and aku kenal.phobia ni x terjadi ok?hik3


PHOBIA2 YG AGAK MUSTAHIL AKU ADA

1.Nostophobia- Fear of returning home.
 - ok ni aku x tahu lahh jika ada org rasa mcm ni.mungkin ada kenangan hitam bg dorg yg berlaku kt rumah.but for me returning home is heaven.name pun student kan.rumah mmg lah syurga :)


2.Siderophobia- Fear of stars
- aku mmg suka sgt ng bintang.dan aku pernah bercita2 mahu menjadi astronomer kerana dek cintakan bintang.so to be siderophobia quite impossible to me :D


3.Chrometophobia- Fear of money.
-  hihi.ni bkn aku je yg x kan phobia with.aku rasa cm semua org je.siapa x suka duit.


4.Dipsophobia- Fear of drinking
-wujud jugak phobia ni eh?to those yg ada..cmner dorg boleh hidup eh?hmm :/


5.Clinophobia- Fear of going to bed.
-haha.aku suka tido.so mustahil juga aku akan ada phobia ni.bed is my bestfriend.esp time boring2 or xde kerja nak buat or mmg dah ngantuk :p
    

                           
6.AnuptaphobiaFear of staying single
-yg ni mmg mustahil jugak utk aku.but i know ada jugak org yg ada kind of this phobia.tp aku x kata itu satu kesalahan sbb it's natural feeling.and i should respect that.tp aku rasa feeling ni hanya berlaku jika aku kehilangan my future husband :'( wallahualam. *erk?no comment.




PHOBIA2 YG PELIKSSS.:/

1.Barophobia- Fear of gravity.
 -cmne tu?ce citer ce citer XD




2.Bibliophobia- Fear of books
 -erk?ni nak perli org malas baca buku pe?



3.Cathisophobia- Fear of sitting.
 -ala.dh tu boleh diri ng baring je lahh.?sob3.



4.Euphobia- Fear of hearing good news.
 -kenapa eh takut ng benda2 baik cmni?:/


5.Logizomechanophobia- Fear of computers.
  -zaman sekarang ni ada lg ke?computer yg takut ng org adalah.haha


6.Triskaidekaphobia- Fear of the number 13.
-number 13 je.?number lain x boleh.?ok kat bwh ni ada...


7.Hexakosioihexekontahexaphobia- Fear of the number 666.
- erk?aku pun fear nak menyebutnya.



8.Hippopotomonstrosesquipedaliophobia- Fear of long words.
-adik beradik lahh dgn yg atas tu.




dan dan dan raja segala phobia jatuh kepada.....(sambil bunyi drum) jeng3....








Panophobia or Pantophobia- Fear of everything.

aku x tahu lahh.cmne pulak kalau fear of everything ni.hmm :/ berfikir dan terus berfikir.
hehe.ok whatever phobia kita or phobia org lain.marilahh kita sama2 belajar respect org lain ok?
x kesah lahh psl phobia ke,psl minat ke,pasal impian dorg ke.
just respect each other.ok?
bye gtg.
need to study and working hard.


ps:dpt gak hilang kan bosan.hehe.btw doakan saya rajin2 ok.
and doakan semua dipermudahkan.amin.
muahhhhhxxx.


http://www.emocutez.com

credited info to : The Phobia List 

inginku berlari bawa semua rasa.

HELOOOOOO!


hye.cewahh tajuk post mmg x boleh blah.:p..ok lahh actually aku rasa aku ni ada konflik dlm dirilahh.mungkin sbb situasi U ni yg amat berbeda dari apa aku aku imaginasikan.entahlahh.nti kalau ckp byk2 rasa diri ni x tahu nk bersyukur.well,serius x best ouh rasa sorg2 cmni.even ng kwn2 yg berapa kerat pun rasa alone kt sini.dan aku rasa bkn kawan2 masalahnya.masalahnya ada keadaan di sini atau lebih tepat..AIMST is the problem.hah!kawan2 kt sini ok,dan sekiranya kawan2 yg aku kenal kt sini juga adalah kawan2 universiti ku dlm dunia imaginasi ku itu.aku rasa aku boleh bahagia dan x berasa sunyi.tulahh.masalahnya aku dah pun terperangkap dalam dunia ni.and aku x boleh berpaling lagi.walaupun sesekali terasa mahu berlari sejauh mungkin supaya semua rasa ini boleh aku tinggalkan jauh ke belakang.tapi aku x boleh.and the worst is aku x enjoy blaja.ouh3 how i wish my soul yg 8 tahun dulu dtg kt dlm diri.belajar merupakan sesuatu yg aku suka.dan seolah semua ilmu yg dipelajari itu sgt senang utk difahami..aku pun x faham sbb aku malas ke?or sbb aku ni mmg x sesuai belajar course ni.?entah.masih tercari2 apa yg aku hilang.dan apa yg aku mahukan.hey people bawalah aku berlari supaya semua rasa ini pergi.



AND 
this is what i always felt since the day i've became....university's student.





ps:anyway lagi seminggu nak final.then,habis sudah my first year.cepat sungguh masa berlalu.please someone hold my hand.keep me strong.doakan aku rajin2 ya world :')

Wednesday, April 27, 2011

Mr.Malas Break Up jom :)

Assalamualaikum.ok dh lama aku x update blog secara serius.mungkin kerana malas atau aku xde mood.so skrg ni ada mood aku kena cepat2 tulis.hehe.ok before that.aku nk cerita psl semalam.time nak dinner,ada jumpa one bdk kecik ni.comell..aku usik2 laa dia.pastu dia PAP! pukul tangan aku comel je.tp mak ni cm marah.tp normal lah budak kecik.but time aku amik makanan tu ada suara kecil ckp "kakak" (aku x tahu plak dia tahu ckp malay).."SORYY" sambil menghulurkan tangan kecilnya..and i was like
http://www.emocutez.com
cutenyaaa!mesti mak dia suruh.hehe.ok2 next story is esok aku ada exam entrepreneurship and ospe PIC.next day malaysian studies.and next week dah study week.dan aku bila ada exam cmni lahh.baca habis tu no hal.but nak memorize it tu susah..tambah2 lak aku ni malas.and aku rasa last time aku rajin time aku skolah rendah dulu.mmg aku suka belajar.but mana aku yg dulu.???aku nak aku suka dengan apa yg aku buat.so itu akan membuatkan BELAJAR IS NOT A BURDEN.hmm.whatever it is aku kena positif kan?aku x nak kecewakan siapa2.esp org2 yg aku sayang.so jannah GAMBATE!!
http://www.emocutez.com

btw time aku tgh2 retweet petang td aku jumpa sponge bob punya 'twitter' and dia promote patrick punya 'twitter' and i was so jealous to see this.nampak x apa yg aku high light tu.ouh..untung sponge bob.bkn senang nak ada bestfriend ni.one and only plak tuh.hmm :/

(sila klik untuk tumbesaran *sukasuki aku je guna word tu)

hmm.ok2.anyway aku nak gtau,tadi coordinator bagitahu ktorg naik second year on 15th August.yes 15 August,time semua org tgh cuti..dan ketika itu hanya budak pharmcy je yg ada.hmm dan lagi satu aku sorg je melayu dlm semua batch pharmacy yg duduk hostel.thats mean terpaksa lahh aku berbuka puasa seorang diri.yess seorang dirihttp://www.emocutez.com..huwaaaa.

ok2 pape pun aku nak g study ni.hope x jadi macam ni lahh time nak blaja   nti
http://www.emocutez.com

 well Mr Malas i nak break up dgn u.
dari dulu actually..so skrg dh official.please please and please.
DON'T COME BACK AGAIN!!
bye.




ps:world doakan aku eh jwb exam.doakan semua dipermudahkan.and insyaAllah
aku boleh dpt keputusan cemerlang.(which i always wishing for)

Friday, April 22, 2011

saya comel.





ok td syok2 tumbling jumpa lah pictures yg comel.saje nak share.

CAKKKK!


NYUM3.



ohh tumbling is sooo much of fun.i love picturesss :) bye

Tuesday, April 19, 2011

T

i'm twittering a lot lately.and i found that it is better than facebook.i can write anything that come up on my mind.hehe.but sometimes i missed facebook because it is the only medium for me to be a sweet stalker.but still there is lot of differences between this both social networking.a lot....and it is not same.


for now i prefer both T twittering and tumbling.
haha.whatever it is see you on 20th may dear mrFacebook.






ps:bosan.but can wait to go back a month from now :)

Sunday, April 17, 2011

masa berlalu dan aku masih di sini

hey.firstly Alhamdulillah debate malaysian studies dah habis.walaupun last sem dh tobat x nak buat last minit.well hey ktorg buat debate ni last day ok.so-real-student.pape pun dh berlalu.so teruskanlah apa yg ada dihadapan.ok nanti ada viva statistics.http://www.emocutez.comyeah VIVA for statistic.entah aku pun x tahu dia nak tanya ape.maleh den nak pikir do ai.hmm ok sekejap je.lagi dua minggu aku dh habis kelas and one week for study week.then final.pastu balik.wehee.ok aku rancang nak balik hari pekerja tu..tp memandangkan nk dekat exam mak kata x payah.tp abah ckp kalau boring2 balik laa.huwaaa.http://www.emocutez.com.aku nak balik tp xpelahh.dan kalau betullah aku x balik,kiranya dah 5 months aku x balik rumah langsung.baik duduk oversea je.hmm kiranya sepanjang sem ni aku x balik langsung.kesiankan.whatever it is.semua tuh dh berlalu.kita hidup untuk future ok?ok lahh aku pun xde benda nak ckp dah.hope aku boleh face semua ni and org sekeliling aku happy cukuplahh.

SO FINAL BRING IT ONNN!!wahh semangatnya :)


*haha the fact is....


opocott.cepatnya exam datang.
baru nak happy2.hahahaha
cuakk siott.siot pun x cuak cmni.

ps:doakan aku ok?



pictures credited to Tumblr.

Thursday, April 14, 2011

:/










credited to Tumblr.

ha'ah aku fan shahz jaszle.

oh best gila tweet ng ety n syaq.semua bermula bila aku tweet..

start la gossip2.haha.best :)
aku mula2 mmg cmni,kalau suka,adoy suka gilaaaa.
tp lately perasaan tu cm nak pudar tp bila baca tweet syaq ckp...

ok..sila baca apa yg shahz jaszle ckp.wee.lelaki gila.


and start lahh balik mood die hard fan aku kt shahz jaszle.wakaka XD
*entah pape kan?

http://www.emocutez.com
yes i'm shahz jaszle's fan and i feel good about it.do u have any problem?

Wednesday, April 13, 2011

i treasured a lot here.....



And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels
As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

ohh lama x dgr lagu ni.serius mmg kena ng ktorg semua.act dh lama buat entry ni..skrg baru nak post.
huh.rindunya kat masa lalu.and today aku macam nak cerita semua benda je zaman high school dulu.dan tetiba rasa nak compile semua rasa tu kat post ni..semoga aku x terus hidup dlm kenangan,semoga kenangan tu terus tersimpan jadi memori terindah.

haha.ni time nak balik prep.muka selenga je.with fatin asilah


huhu.ni time f4 pegi sketsa perinkat kebangsaan kt terengganu.
best.enjoy gila

ni pun time f4.with aween n tirah.lovess.



haha.ni time f5 makin sakai jadinya.ni dah last2 day b4 nk spm.
pic second tu cikgu add maths ktorg.(nmpk x.?dia pun nmpk cm student.hehe)aku terigt time salam2 tu dia menangis.
baru aku tahu yg dia syg sgt kt ktorg even ktorg tah pape.:'(
aku terigt jugak time aku nk tolong dia aku terjatuh.ada lg parut kt tangan.

ni plak time lepas amik results spm.and that is the last day aku jejak kaki kt bumi tercinta ni.
hope after 3 years,aku akan dtg kembali ke sini.

ada lagi byk pic,tu pun aku mintak kat aida adha..tp pictures tu semua free hair.so maap lahh yek.even x ada sorg pun kaum adam baca my blog tp blog ni public.tetiba shahz jaszle baca blog aku plak nti.
*ahakz.perasan.
ok world have a nice day.jgn tensi2 cm aku.
doa byk2 sbb Allah Maha Mendengar.
Teehee(gaya RyanHiga)

ps:after all SSP is not just a school.its our HOME.


http://www.emocutez.com