Tuesday, May 31, 2011

Kisah balik mengaji bersama kunang2 (what memories are called)

Assalammualaikum.
whoah dah lama x update..duduk rumah relaxss je.
hmm.semalam keluar ng Abah.otw tu tiba2 teringat..10 years back when i was 10.
bila balik mengaji kalau jumpa kunang2 (fireflies) mesti abangku tangkap dia guna kopiah.
hehe.cantik sbb dia adalah haiwan dan mempunyai LAMPU..
 So masa dalam kereta smalam,aku baru je cakap ng abah pasal kunang2..and abah cakap x nmpk kunang2 tu..dia halus..tiba2....aku nampak seekor..mmg berdegup jantungku..its normal right bila kita cakap pasal something yg dah lama kita lupa and tiba2 nmpk depan mata.huhu.but mungkin bukan kunang2 kot.maybe mata aku salah tgk.tp hell yes i saw it.huh! whatever.



 Is that so my fireflies??

teringat time b4 aku g mengaji..kecik lagi mungkin time tu darjah satu..aku ng Abah tunggu kat depan klinik nak amik kaklong n bangah dari mengaji..duduk tunggu tu mesti ada kilat..dan kilat tu xde bunyi.ku tanya abah tu kilat apa? abah cakap kilat yg xde bunyi ni namanya kilat gajah..hehe.i don't know why..sampai ketua darjah pun aku panggil ketua gajah..haha.whatever it is i'm now growing up.and yes day by day it become more challenging. whatever it is i wish Allah always be with me.to make each day of my life brighter.dan ku hanya ingin menjadi manusia yg bersyukur. memories is still memories.

btw today is finale Asmara..sedih plak sbb dah ada ramai geng nk bercerita..lepas ni..hmm.
whatever it is Go Asmara 2 and Shahz Jaszle too


http://www.emocutez.com
bye Asmara i'll miss u and always do.


Sunday, May 15, 2011

dan itu mahuku.:)

Assalammualaikum.
dah lama x update..and now mood update dtg time esok exam.
idk why aku xde mood langsung nak rasa bersungguh2.
and this is the worst exam's preparation ever.gen2.
well.as we know skrg kt tv3 tengah ditayangkan cerita Juvana.


korg layan x?best ouh cerita tu.bile cerita ni keluar aku terus terigt cerita Gokusen.
i love this story.dan jika aku diberi peluang untuk menjadi seorg guru mmg tempat2 mcm ni lahh aku nak mengajar.dan itu yang ku mahu.dari dulu aku suka mcm tu.but as always i keep telling my heart DREAMS IS NOT ALWAYS OUR DESTINY..dan harap aku boleh terima semua itu,walaupun ada masa aku berharap impian tu one day boleh jadi kenyataan.aku tahu org mesti ckp..kau igt senang ke nak handle budak2 jahat cmtu.mula2 mmg lah teringin,nti dh ada kt sana,mmg nak mati.well,aku x menafikan benda tu..dan aku mengiyakan.sbb dorg ni bukan budak2 biasa kan..budak jahat or what ever you called them.but aku punya prisip senang je..if korang nak org memahami korg why not you start first..ok ckp lahh aku ni pandai ckp je.whatever..tp yg pasti jika aku diberi peluang utk menjadi guru,hanya guru for this kind of students je yg aku nak.aku nak memahami dorg aku nak jadi kawan dorg.and above all aku nak jadi org yg dorg trust bila whole world against them.DAN ITU MAHUKU bye ~
(sy x belajar byk dalam kelas or buku.but i know i learnt a lot through observation,itu aku)


(they value friendship more than you!trust me for this)
and i want to be one of them.

http://www.emocutez.com


ps;please doakan aku.can perform well even i know it's gonna be hard.
lbnl HAPPY TEACHER's DAYSS PEOPLE.:)



Credited pictures;Google & Tumblr

Monday, May 9, 2011

korang tahu x,kita boleh bukak fb hanya dgn menaip fb.com.?hehe :D

korang tahu x,kita boleh bukak fb hanya dgn menaip fb.com.?hehe :D

Answer here

Sunday, May 8, 2011

행복한 엄마 (happy ibu day)

When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down “happy”. They told me I didn’t understand the assignment. I told them they didn’t understand life."                                                                                          -John Lennon-



Assalamualaikum.ok quote kat atas ni from John Lennon(The Beatles) .band yg paling aku suka di dunia.tp aku x pernah lagi buat entry psl dorg kan?tunggu after exam.sbb bykk nk share.ok2.hmm sebelum ni mcm2 org confuse dgn tarikh sebenar hari ibu ni.tp aku mmg dan terima hari ini.sbb tgk google.hehe...so today i would like to say HAPPY MOTHER'S DAY kepada semua ibu2.terima lasih kerana melahirkan.kepada my mom Pn.Noorinsa..selamat2.maafkan dosa yg TELAH,SEDANG dan AKAN jannah buat.yg akan tu mmg sure ada.sbb jannah mmg selalu x boleh puaskan hari emak.dont know why.but susah2 mcm mana punn jannah dah redha sbb semua ni Allah dah tentukan.dan tgh mood hari ibu ni aku g lahh layan lagu awan nano.hmm.sila off kan lagu blog kat bwh dan layanzzz this song ok.aku mmg rasa lagu ni best giloss.kalau menang AJL tahun ni mmg aku setuju.sbb melody best and above all the lyrics is soooo meaningful...sgt2.bye






Monday, May 2, 2011

hingga akhir nafasku.

today is not my day.
bestkan jadi org pandai.?
every weakness kita org x nampak or pandang.
to my dearest family this song dedicate to all of you,i appreciate every one of you.
although we are bonded by blood.
tp aku x sepatutnya expect family boleh faham kita in every situation.
sebab manusia mmg x kan pernah sempurna.
walau sedewasa mana pun mereka.
bye.




one in a million..


hai world.i nak share one song yg suatu ketika pernah melanda batch 0408 ktorg time form 2..lagu one in a million.dan ni bukan lagu ne-yo ok.?lagu ni bosson nyanyi.siapa dia aku punn x tahu..haha.well the lyrics was awesome..untung lahh sape2 dedicate lagu ni kt you all and they really mean it.hmm..best kan?check it out.

Sometimes love can hit you every day
Sometimes you can fall for everyone you see
But only one can really make me stay
A sign from the sky
Said to me
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
I've been looking for that special one
And I've been searching for someone to give my love
And when I thought that all the hope was gone
A smile, there you were and I was gone
I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you're the one for me
In the beginning I was cool and everything was possible
They tried to catch me but it was impossible
No one could hurt me it was my game
Until I met you baby and you were the same
And when you didn't want me I wanted you because
The funny thing about it is I liked the show
I like it when its difficult
I like it when its hard
Then you know its worth it
That you found your heart





ps;apa2 yg aku highlight x de kena mengena ng aku.aku suka ayat sastera2 gitu.haha.
dan sila lahh dgr lagu ni ok?
bye.






dear miss nurjannah azizan,this is for you :) move on.yeah!

Sunday, May 1, 2011

phobia?huh!


ok.tadi aku tweet ng dyh ckp psl aku takut bila ada ramai org.hehe,
and aku pun mencari2 lahh psl phobia ni.menarik tau.mcm2 phobia yg wujud rupanya dalam dunia ni
dan memandangkan aku kebosanan.mari korg baca..
what kind of phobia yg aku ada dan phobia yg aku x ada.and phobia yg pelik2.jom terjahh.!


MY PHOBIAS:

1.Athazagoraphobia  - Fear of being forgotton or ignored or forgetting.
 -yang ni aku rasa semua org ada.esp for the one that we loved


2.Metathesiophobia- Fear of changes.
-certain changes je.esp kwn2 yg berubah.sedih.


3.Dentophobia- Fear of dentists
  -ha yg ni plak xde lahh aku takut dentist.tp aku takut bila duduk kt kerusi tu.imagine dia nak cabut gigi geraham.whoahh.takutt.:'(


4.Myctophobia- Fear of darkness.
 -  hehe.phobia ni time kecik2 lahh.time tiba2 blackout.mmg cari emak dulu.tp skrg x lahh.if nak tdo mesti gelap.lena sikit.tp takut gak bila tiba2 gelap.scaryy


5.Teniophobia- Fear of tapeworms.  /Scoleciphobia- Fear of worms.
 -ouh yg ni mmg aku.time lecturer bukak je slide pic tapeworm.terus meremang bulu roma tgn.smpi aku nk print lecture note ni pun smpi pejam2 mata.takut :S


6.Demophobia- Fear of crowds
- yg mmg pelik sikit.bak kata dayah.aku pun x tahu kenapa.aku takut tempat yg ramai2 org.if aku dlm situasi tu aku mesti kena ada someone.kalau x mmg rasa x tenteram inside and takut lahh..kenapa entah.-.-
ps; phobia ni hanya terjadi jika aku dikelilingi oleh org ramai yg tidak dikenali.tp kalau org ramai gila.and aku kenal.phobia ni x terjadi ok?hik3


PHOBIA2 YG AGAK MUSTAHIL AKU ADA

1.Nostophobia- Fear of returning home.
 - ok ni aku x tahu lahh jika ada org rasa mcm ni.mungkin ada kenangan hitam bg dorg yg berlaku kt rumah.but for me returning home is heaven.name pun student kan.rumah mmg lah syurga :)


2.Siderophobia- Fear of stars
- aku mmg suka sgt ng bintang.dan aku pernah bercita2 mahu menjadi astronomer kerana dek cintakan bintang.so to be siderophobia quite impossible to me :D


3.Chrometophobia- Fear of money.
-  hihi.ni bkn aku je yg x kan phobia with.aku rasa cm semua org je.siapa x suka duit.


4.Dipsophobia- Fear of drinking
-wujud jugak phobia ni eh?to those yg ada..cmner dorg boleh hidup eh?hmm :/


5.Clinophobia- Fear of going to bed.
-haha.aku suka tido.so mustahil juga aku akan ada phobia ni.bed is my bestfriend.esp time boring2 or xde kerja nak buat or mmg dah ngantuk :p
    

                           
6.AnuptaphobiaFear of staying single
-yg ni mmg mustahil jugak utk aku.but i know ada jugak org yg ada kind of this phobia.tp aku x kata itu satu kesalahan sbb it's natural feeling.and i should respect that.tp aku rasa feeling ni hanya berlaku jika aku kehilangan my future husband :'( wallahualam. *erk?no comment.




PHOBIA2 YG PELIKSSS.:/

1.Barophobia- Fear of gravity.
 -cmne tu?ce citer ce citer XD




2.Bibliophobia- Fear of books
 -erk?ni nak perli org malas baca buku pe?



3.Cathisophobia- Fear of sitting.
 -ala.dh tu boleh diri ng baring je lahh.?sob3.



4.Euphobia- Fear of hearing good news.
 -kenapa eh takut ng benda2 baik cmni?:/


5.Logizomechanophobia- Fear of computers.
  -zaman sekarang ni ada lg ke?computer yg takut ng org adalah.haha


6.Triskaidekaphobia- Fear of the number 13.
-number 13 je.?number lain x boleh.?ok kat bwh ni ada...


7.Hexakosioihexekontahexaphobia- Fear of the number 666.
- erk?aku pun fear nak menyebutnya.



8.Hippopotomonstrosesquipedaliophobia- Fear of long words.
-adik beradik lahh dgn yg atas tu.




dan dan dan raja segala phobia jatuh kepada.....(sambil bunyi drum) jeng3....








Panophobia or Pantophobia- Fear of everything.

aku x tahu lahh.cmne pulak kalau fear of everything ni.hmm :/ berfikir dan terus berfikir.
hehe.ok whatever phobia kita or phobia org lain.marilahh kita sama2 belajar respect org lain ok?
x kesah lahh psl phobia ke,psl minat ke,pasal impian dorg ke.
just respect each other.ok?
bye gtg.
need to study and working hard.


ps:dpt gak hilang kan bosan.hehe.btw doakan saya rajin2 ok.
and doakan semua dipermudahkan.amin.
muahhhhhxxx.


http://www.emocutez.com

credited info to : The Phobia List 

inginku berlari bawa semua rasa.

HELOOOOOO!


hye.cewahh tajuk post mmg x boleh blah.:p..ok lahh actually aku rasa aku ni ada konflik dlm dirilahh.mungkin sbb situasi U ni yg amat berbeda dari apa aku aku imaginasikan.entahlahh.nti kalau ckp byk2 rasa diri ni x tahu nk bersyukur.well,serius x best ouh rasa sorg2 cmni.even ng kwn2 yg berapa kerat pun rasa alone kt sini.dan aku rasa bkn kawan2 masalahnya.masalahnya ada keadaan di sini atau lebih tepat..AIMST is the problem.hah!kawan2 kt sini ok,dan sekiranya kawan2 yg aku kenal kt sini juga adalah kawan2 universiti ku dlm dunia imaginasi ku itu.aku rasa aku boleh bahagia dan x berasa sunyi.tulahh.masalahnya aku dah pun terperangkap dalam dunia ni.and aku x boleh berpaling lagi.walaupun sesekali terasa mahu berlari sejauh mungkin supaya semua rasa ini boleh aku tinggalkan jauh ke belakang.tapi aku x boleh.and the worst is aku x enjoy blaja.ouh3 how i wish my soul yg 8 tahun dulu dtg kt dlm diri.belajar merupakan sesuatu yg aku suka.dan seolah semua ilmu yg dipelajari itu sgt senang utk difahami..aku pun x faham sbb aku malas ke?or sbb aku ni mmg x sesuai belajar course ni.?entah.masih tercari2 apa yg aku hilang.dan apa yg aku mahukan.hey people bawalah aku berlari supaya semua rasa ini pergi.



AND 
this is what i always felt since the day i've became....university's student.





ps:anyway lagi seminggu nak final.then,habis sudah my first year.cepat sungguh masa berlalu.please someone hold my hand.keep me strong.doakan aku rajin2 ya world :')