Sunday, February 27, 2011

dedicate them all to me :)

Assalamualaikum.td abah miscall then aku call balik.hehe.kaklong yg angkat,abah suruh tpon.smlm kan aku jln2 pegi sp(sungai petani).boleh pulak abah suruh kaklong tanya aku.."abah tny keluar jln2 smlm x beli bj The Beatles ke?" haha.aku gelak jek,sbb hari dh beli 2 helai bj The Beatles.kau boleh nak je beli tp sbb nak najet duit.saboo jelahh.dan tetiba aku terigt one memories ni.time tuh aku form 2,time cuti skolah laa.time tuh aku suka gila lagu The Bee Gees ni WORDS tajuk dia (ada lagu ni dlm blog)..pastu ckp lah ng abah sbb ni kan lagu2 lama.time tuh internet pun bukan reti guna sgt pun.nak dwld x dpt,nak cr lirik pon x dpt.sampai lahh satu hari ni,aku tgh tido(bgn lmbt la ni).abah kejutkan aku n kasi a piece of paper with...

Smile an everlasting smile, a smile can bring you 
near to me.
Don't ever let me find you gone, cause that would 
bring a tear to me.
This world has lost its glory, let's start a brand 
new story now, my love.
Right now, there'll be no other time and I can show 
you how, MY LOVE.
Talk in everlasting words, and dedicate them all to 
me.
And I will give you all my life, I'm here if you 
should call to me.
You think that I don't even mean a single word I 
say.
It's only words, and words are all I have, to take 
your heart away


yes he gives me the lyrics.suka gilaa kot time tuh.but as time passed aku pun dh lupa psl lagu tuh.lyric tuh pun entah ke mana..:'(..hmm.but now semua rasa tuh dh dtg balik.dah aku x kan lupa.bye..


next post nak cerita psl aku,aween,timan, pak guard,4R and GAME???lahh..:p

Friday, February 25, 2011

after all of these and those i'm just a human :')

emosi emosi emosi.
entahlah kan?actually mmg tgh emo sbb ada kerja yg x siap lagi (sbb this is a group work).if individual mmg aku akn cuba try settle as soon as i can.hmm,dan aku nk bercerita dgn someone ni.omg,i think i should be the real Nurjannh.talk less listen more..ok aku bg contoh...one day korg tgh tension gilaaa,so mahu cerita lahh ng kawan korg.dia pun dh siap sedia nak dgr,then korg start cerita sikit.tetttttttt.hello,... kawan korg dpt call,terus x layan korg.(the real situation might differ).hmm..at least lah kan,b4 angkat call tu ckp laa.wwei kejap eh??ok lagi tau.ni tgh2 nk cerita terus buat benda lain,without considering that inside me i have a human's heart.YaAllah..tolong lah aku hadapi semua ni..kuatkanlah hati aku.sensitif?act aku x lah sensitif mana.but somehow bila dh lama makan hati,sensitif lahh.jg lahh wei kita punya perangai.or else we might intended to hurt someone's heart.dan ini juga utk peringatan utk aku supaya lebih berhati2 if nak mencari org utk meluahkan perasaan dan berhati2 juga menjaga tingkah laku diri sendiri terhadap org.Amin.doakan aku cool ok.bye ~

apsal eh?

aku rasa emo lahh.apsal eh org suka tiru2 org,minat lahh apa yg kau suka.xyah org suka ni kau suka ni jugak.aku mmg x kesah nak share2.tp bila aku minat a kau pun nak minta gak a.aku minat z kau pun nak gak minat z tuh.rimas lah.n bila kau suka something tp aku x suka (sbb aku suka apa yg aku suka) kau kata aku ni x up-to-date lahh.kesah pulakk aku.serius rasa cm bengang gila.x paham aku.bukan x nak share but isn't its toooo obvious yg kau suka tiru org n bajet kau tau everything.though aku dh suka benda tuh lg lamaa dari kau.huh?whatever lahh.to whom that might concern,please be yourself.if u minat something go for it.and don't pura2 minat something sbb kau nak lebih tahu everything dr org lain.rasa meluat tau x??

ps : sapa2 yg baca post ni,sila rujuk kartun kt sebelah kiri ni.sekian.TERIMA KASIH :)

Wednesday, February 23, 2011

to the fullest life :)

Assalamualaikum.
hmm.baru habis lab biochem ni.and i just love it.hehe.td ktorg x ikut sgt previous group.so join lah ng sapa2.but really rasa enjoy buat lab td sbb member2 semua sporting.smbil tunggu experiment tu ktorg borak2,gelak2.wah bestnya.aku suka aku suka aku suka.haha.not every day boleh rasa benda ni.:)i appreciate it...thanks to yana,gan.foong sim and adrian.yg x leh bla main2 copy2 report ng jianzhou..serius dia tuh mmg klaka gila.aku ng yana suka gelakkan dia.*sory.but u all mmg best lah today.you all made my day.bye.




Monday, February 21, 2011

SEJAUH MUNGKIN.

Assalamualaikum...hmm,first of all,aku nak share one song yg always and always aku suka..tajuk dia pun aku suka.but lirik2 yg ada cinta2 tuh mmg xde kaitan ok..lagu ni aku nak tujukan kat situation aku sdr dulu smpi skrg.aku terasa mcm nak lari sejauh mungkin
hmm..smlm aku skype-ing ng Aida Adha..huhu.mmg lahh mcm2 perasaan yg ada.terharu gilaaaaaaa sebab of this...

serius aida terharu gila.sedih pun ada.dh lah td aku mimpi jumpa kau kt skolah.and b4 kita nak amik gambar sama2..aku ada ckp "lepas ni kita pegi lab eh?tgk memorable place tuh"..tp x sempat sbb aku dh jaga di tidur yg lena.hehe.so sad...hehe
dan lepas tuh pulak yg aku rasa terkejut and klaka gila2 bila....
hahaha.kau eh aida rupanya..mcm2 kau.suka eh buli aku,??lupa pe aku dh 20 kau baru 19..wakakaka.
hmm dan td jugak mimipi psl emak..sedih lahh.aku nangis kot in that dream.aku pasti gila aku menangis.semoga Allah sentiasa melindungi Noorinsa Bte Abdul Majeed.Aminnn.

hmmm.dan last one aku nak story psl one of my friend.amy najwa..dia ng word comel mmg x boleh pisahkan sbb dia mmg comel pun..:).although ktorg rapat cmtu2 je tp aku syg wei kat dia.aku rasa ktorg semua boleh jd rapat gila if time f5 ktorg still ngam lagi..to Amy Najwa..aku hope kau happy2 slalu and aku syg kat kau ok?jgn lupa tuh.ok?
(sory amy amik pic ni kt fb.)

huhu dan tidak lupa juga kat family.I LOVE YOU SOOO MUCH.if only you could ever know.
dan2 semua yg bergelar kawan aku.aku syg korg..Dato' Fazillah Kamsah pun ada ckp org yg lahir bulan januari ni setia dlm segala-galanya and yes I admit it :) bye

Sunday, February 20, 2011

end of this feeling...

eleh post entry x leh bln in english.
ok2 aku tgh suka lagu akhir rasa ini-samsons.
yeah2 i know it's quite an old song..tp kesah ape aku.
there are some songs that are evergreen
and my sys Damia Mardhiah Azizan pun suka juga lagu ni.
bye.~

No Turning Back with No Regrets.

Assalamualaikum.wah2 pagi2 buta dh blogging.
ditanya kenapa rajin sgt update?knape buat blog cantik2?
bukan ramai follower pun.hehe.reason dia cuma satu.
it's kepuasan bagi aku.nvm nti dh lama2 nti mungkin sebulan sekali kot update.
sbb dh boring.tp tu mungkin lahh :)
hari ni dh ahad.esok isnin.hmm how fast is time flew.
huh."boring lahh..tension nyaa..x suka duduk kat aimst ni..x ramai kwn.arghhhhhh"
hmm.tu lah yg slalu aku ckp.bla3..dan bila difikir2 balik..
bertapalah aku ni manusia yg x besyukur.anyway aku boleh je survive,but bila dh slalu sorg2 ni rasa
mcm nak mengeluh je.hehe.tp still it is tak bersyukur
dan semalm one of my friends status ada tulis.....


Lihatlah kepada orang yang berada di bawah mu dan jangan melihat orang yang berada di atas mu kerana yang 
demikian lebih patut supaya kamu tidak meremehkan 
nikmat Allah yang diberikan kepadamu.” 
(Hadis riwayat Bukhari, Muslim dan at-Tirmidzi)

ha amik kau cik jannah.terkena kt batang hidung sendiri.
YaAllah aku berharap Kau menjadikan aku serta seluruh keluarga dan umat Islam manusia yg bersyukur.
tulah..aku fikir,bestnya bdk2 lain dpt keluar jln2 ng kwn2,bestnya kalau dpt U kt area2 KL boleh jumpa kwn2..bla3.
tapi kan kenapa aku xfikir org lain yg lagi susah dr aku.yg perasaan nak belajar dorg tinggi tp x boleh belajar sbb kemiskinan.kenapa?kenapa?
hmm.manusia slalu lupa utk bersyukur.
dan aku adalah termasuk dlm golongan itu.

BERSYUKURLAH,BERSYUKURLAH DAN TERUSLAH BERSYUKUR.
ALHAMDULILLAH,YA RABB.


Saturday, February 19, 2011

嘘をつく使い道がある

hehe apa maksud kt atas tu.
maksud nye adalah.........
there is no use of lying/menipu tidak berguna.
huhu.i found one video of my hsj with MALAY subtitle.weird.
enjoy world :)
go my boys hsj.hehe.wekkk



am I that bad?

hye.dh bape post dh aku hantar ni.
whatever,this is MY story.
td aku jenguk2 blog aku ni aku perasan something..
yg menyentuh hati......iaitu
hamster aku tertidoo..sbb lapar sgt.waaa sedihnya :'(
jahatnya aku.so to those yg menjenguk blog aku,tolong ya bg my hamster makan
dgn menekan left klik(hehe.cm nak undi plak)
dia ada tinggal kat bwh blog ni.ok??
i love you hammy.
thanks and bye :)

greatest love of all is happening to me.

I believe the children are our are future 

Teach them well and let them lead the way 

Show them all the beauty they possess inside 

Give them a sense of pride to make it easier

Let the children's laughter remind us how we used to be 

Everybody searching for a hero 

People need someone to look up to 

I never found anyone to fulfill my needs 

A lonely place to be 
So I learned to depend on me 
I decided long ago, never to walk in anyone's shadows 
If I fail, if I succeed 
At least I live as I believe 
No matter what they take from me 
They can't take away my dignity 
Because the greatest love of all 
Is happening to me 
I found the greatest love of all 
Inside of me 
The greatest love of all 
Is easy to achieve 
Learning to love yourself 
It is the greatest love of all 
I believe the children are our future
Teach them well and let them lead the way 
Show them all the beauty they possess inside 
Give them a sense of pride to make it easier 
Let the children's laughter remind us how we used to be
And if by chance, that special place 
That you've been dreaming of 
Leads you to a lonely place 
Find your strength in love


Greatest Love of All-Whitney Houstan

Assalamualaikum.hye today aku nak share one song from whitney houstan.anyway first time dgr lagu ni time f2.cmne aku boleh tau??actually ni disebabkan oleh panel english teacher ktorg.they all bagi salinan lirik ni,bkk lagu ni kat radio and ajar ktorg nyanyi.what are my impression??

1.wahh bestnya nyanyi x payah belajar.hehe
2.apsal teacher ni suruh ktorg nyanyi lagu omputih.ader koir ke nti?
3.dh xde syllabus lagi ke?smpi bleh nyanyi2 plak.hehe
4.knape lagu ni?buat lah lagu westlife ke?bsb ke?simple plan ke(yeah group yg pop zmn ktorg)


and now as time passed by,
i became more matured than those days.
dan boleh menghayati setiap bait2 lirik lagu tuh.
bertapa lah cikgu ktorg nak motivate ktorg .
dan benarlah hasilnya bukan boleh nmpk time ktorg f2 tu.
tp now after 6 years,barulah aku faham kenapa dan mengapa.
bkn sbb dh habis syllabus dah.
tp this is learning outcome yg boleh diingat sampai akhir hayat.
and how they so dedicated this song to us.
because we are their children of the future.
kalau ckp ng aku apa yg aku blaja english time f2 dulu mmg haram aku x igt pape.
but this song i'll always remember.
and you all hayati lah lirik dia.
dan  dgrlah this beautiful song.
I FOUND THE GREATEST LOVE OF ALL INSIDE ME.:)
dan as Muslim cinta dari Allah cinta yg hakiki.
dan itulah sebenar-benar GREATEST LOVE OF ALL.
bye.




much love from,
ME.

there is no YOU in ME .




hey mcm xde keje kan.blogging je keje aku.
"kau x keje ke Gen?kau x blaja ke wei?hari2 buat blog.."
hmm.let it be lahh.aku tau ape aku buat.
AKU STILL SEDAR DIRI.
but semua org needs someone to talk to..
and i think this is MY SOMEONE.


video
credit to : Faceook.

if and only if i can return to that moments.
bestnya ada kawan2 ramai.
sbb i not the type yg stick to one person.
i love making lotsss of friend.
i missed MY HIGH SCHOOL.
:')


serius x sabar nak graduate dari aimst ni.
i really2 mean it :)



Friday, February 18, 2011

blackberry?apple?bkn tuh buah ke?


hey apa khabar.hehe.meh2 sini dgr citer baru..owh ape kat atas ni..ouh phone.ade lagi ke dijual?entah.ni phone zaman bila tah.hhaha.dan aku pakai phone ni,tp ade kaler lahh(up sikit)haha.knape?sbb phone lama dh rosak,even x canggih mana tp lagi canggih la dr yg ni.knape2?x teringin ke nak beli phone baru.?up-to-date lahh sikit.haha,yeah2 as remaja aku pun teringin gak laa nak ada phone yg canggih2 ni.ada kamera,ada mp3 and mcm2 ade.tp phone kt atas ni boleh msg,call n main game je.hmm.tp knape aku x nak tukar phone eh??
.........................................................
huhu.act aku ng phone ni xde lah ngam sgt,kalau cuti tuh mmg bye2 phone..la.first phone aku ada pun time dh habis spm.sukaa wooo ada phone sendiri.hik3.mula2 excited laa dh lama2 "mak nmpk x phone jannah."bla3.pastuh dh byk kali jatuh2.terus rosak phone aku tuh.i'm sorryyy .last2 aku cilok phone abah yg aku gune skrg.hehe..abah pun dh pakai sony (tp kena elokkan sbb rosak,phone aku ni x pnh pulak rosak.haha).aku??tp tuh duit abah,suka hati dia lah nak pakai blackberry ke ape ke?tp aku nak demand2 mana boleh,duit mak abah kasi tuk blaja pun dh cukup byk.ni nak phone canggih2 lah.byk cantik.tp kalau dpt apa salahnye.haha.yes2,itulah reason aku terus dan terus je guna phone what abah called it as phone-batu-bata.sbb dia kebal gilaa ooo.jatuh lahh seratus kali,maintain cun je.hehe.nak beli phone guna duit,kalau guna duit sendiri x pe gak.lgpun aku kena sedar diri gak.AKU BUKAN ANAK ORG KAYA.nanti dh keja baru boleh nak demand2.duit sendiri kan..jadi marilah kita sama2 bersyukur and ucapkan terima kasih kat phone kita walaupun dia x cantik.i love u phone :)."nti kita blanja awak makan TOPUP ok.?awak suka kan..?":p..hmm.although kawan2 aku ramai guna apple blackberry or apa2 je lg.aku x kesah,sbb phone aku lagi cantik.x ke??hehe.bye :)





post ni xde kaitan dgn yg hidup mahupun yg mati.sekadar isi hati penulis.ok?chill


lepas ni i hope ada lah org buat phone jenama durian.
kebanggaan rakyat Malaysia,

Thursday, February 17, 2011

too used to called it home.so how can we leave it.??




how can we leave that small kampung.?
small kampung but there is a huge LOVE there.
the place that all the beginning for us.
family,friends,school,first period,pisang goreng,maths,colours,magic pen,malaysia,animals,plants and world.
yes we know all the world through that small village.
igt x kaklong,abah cerita yg kau jolok sarang burung kat belakang rumah time kecik2 dulu.then kena marah.haha.
bulan puasa semua bdk2 klinik keluar time mlm2 main bunga api.mercun,meriam.
but we are no longer bdk2.mereka semua pun dh pergi
time hujan semua jugak keluar rumah mandi hujan.
nti nak masuk rumah kena marah dgn mak sbb nk masuk bilik air habis basah rumah.
what a moment kan??




apa lagi nak ckp after 20 years been there,i learn to let it go..
but till now if anybody asked me "where do come from?"
i'll answer negeri sembilan.
but  a few months soon,i must practice to  change the answer.
and i will though it is not easy :')



jgn sedih ya rumah.we will always love you till our last breath.

Wednesday, February 16, 2011

dear future-doctor,thanks for the smile

hehe.ok ni tgh mood excited ni.just now i went for lunch.dan memandangkan bdk2 biotech ada speech so aku g lah makan sorg.hehe.then,after i took some rice into my plate i passed the senduk to one chinese guy ni.ye lahh sbb dia dh after aku kan.then time aku passed senduk tuh,dia pandang muka aku, SENYUM and said thank you.wuhuuuuu.ni bukan kes suka ke,jatuh cinta ke apa2 ke.tp serius aku rasa sungguh2 lah terharu and kagum dgn cara dia yg very the sopan..haha.that's nice.although ktorg malay kat sini golongan minority but still he shows some respect towards us.aku main agak2 je dia ni bdk medic.kebarangkalian dia budak medic tuh besar.so,here future-doctor thanks for the smile.i really appreciate that.So,korg apa lagi marilah kita sama2 belajar senyum,dlm Islam pun ckp senyum tu pun satu sedekah kan?x kesah laa if kita senyum org tuh buat muka donno je.kesah apa kan?satu sen or setengah sen pun kita x rugi.ok?



SENYUM SEINDAH SURIA

Tuesday, February 15, 2011

i'm not an ANGEL.

hmm.hai suka nya lahh aku nak berblog2 ni kan.anyway interesting gak jd blogger ni.hehe.ok post kali ni mmg nmpk cm aku nak condemn org..tp serius bukan itu niat kat hati kecil ni.xde langsung,just terfikir mungkin ni ke reason knape melayu x maju2.hmm mungkin ada org akan ckp "kau tu boleh ke buat melayu jadi maju..bla lah".tp xde kot org ckp c,tu.it's probability.boleh jadi 1 boleh jadi o.5 dan boleh jadi 0.yes2 kebarangkalian.td tgh tgk2 fb 'tersayang' tuh.terkeluar lahh kat news feed ni.mungkin lahh dia tgh marah,but i think no need kot nak post kt fb ckp BA ALIF BA YA kat org yg dia marah.hmm ni kena belaja netiquette ni.hmm..diingatkan bukan niat hamba nak condemn org..i'm not an angel yg x pernah buat salah.tp x salah kan kita saling menegur.tegurlah cara yang berheman supaya org boleh terima.and terima lah teguran dgn hati yg terbuka supaya kita boleh maju bersama2 ok.?lepas ni tak mau lagi ehh ckp2 or tulis2 guna perkataan kesat ni.x de faedah pon.maafkanlah jika ada yg terasa.post ni jugak ditujukan khas utk diri-sendiri yg  kadang2 alpa.ok.bye.Assalamualaikum :)


khas utk korg muahhh,
(i love u mak)
ps : doakan aku rajin2 belajar and jadi anak bangsa yg berguna ok?(^.^)

angin perubahan :)

hye.ni tgh skype-ing ng AIDA ADHA ni.
tgh syok2 aku dgr lagu ni.
tudut(bunyi skype).
hehe.die ckp lagu ni favorite die.hehe.
act kan aida,aku tau ni fav kau,
sbb dulu aku ada buat status ni.
then kau ada ckp ni favorite kau.hehe.
then,TIBA2 keluar satu ayat ni
die kate
"I MISS YOU GEN".waaaa :'(
kan aku dh ckp dulu aku terharu kot if org rindu aku
i miss u more lah wei.
nak cerita kenapa aku rindu kau..??
mmg berjela2 story dia.
hey u be strong eh.sbb kau kwn aku yg bermakna.
aku nak ckp byk punn x boleh.bye.
doa byk2 ye.i love you.
ni AIDA ADHA.kawan aku..cool kan dia.:)


ps : rindu jojo.di mana kan ku cari ganti :'(

little thing called LOVE

Assalammualaikum x jawab dosa,kalau jawab SAYANGGGGGGGGG...haa ni dah terpengaruh ng AnwarHadi lahh ni.hehe.anyway dia mmg best pon.haha.ok2..cop2,apsal aku nak ckp psl love,ni..ewwwwwwwww this is not my type..hahaha.ok idea ni tetibe dtg bila aku tgh makan biskut hup seng cicah dgn nescafe.hmm..aku just terfikir one thing pasal love ni.yeah2 aku tahu love in universal.cm aku,aku love sgt kat binatang n baby.tp bila ckp psl cinta ni org selalu terbayangkan relationship between lelaki n perempuan.ok2 x kesah lahh korg nak bercinta ke apa.tp kadang2 aku terasa kesian lahh kaum hawa  iaitu kaum aku sendiri..bercinta macam dunia ni dh xde org lain dh.hmm...bila lelaki ni dh curang,post kt fb,bengang2 n _________is single.nti dh bape minit kemudian._________in relationship.hmm..x faham aku.mungkin mende ni main2 je bg mereka2 tuh.but sama2 lah kita fikirkan harga diri kita.jgn lahh letak smpi serendah itu..n mungkin ada di kalangan korg ckp.."ckp org nanti dia yg lebih2"..huh.aku pun x nak ckp lebih2,nti kena kt batang hidung sendiri,x ke malu tuh.minta2 laa dijauhkan.semoga Allah menjaga hati aku and seluruh kaum hawa dari permainan cinta.ingat simpanlah cinta korg tuh utk suami korg.your bf belum tentu your husband kan.x salah nak bercinta tp pandai2lah beserdehana and jaga diri ok?:)



ok quote kat atas ni always and always be my favorite.bkn psl ego sorg perempuan tp sorg perempuan yg tahu menjaga harga diri.
so marilah kita sama2 abdikan cinta kpd Allah.:)
memandangkan hari ni MAULIDUR Rasul aku dedicate one song utk semua.ok?
semoga kita lebih menghargai pengorbanan yg pernah Baginda lakukan.
Subhanallah.
be happy dan jagalah diri kita.ok?bye.assalamualaikum
with love,ME :)



ps:jgn lupa doakan aku belajar rajin2 ok.

Sunday, February 13, 2011

she's my favorite.and i love her.:)


hai3.lately my post byk berunsurkan kawan2 high school aku kan.
well yeah i missed them a lot.more than you could ever imagine.
well,the girl above is SALSABILA BT. CHE IBRAHIM.
yeah my favorite3 friend.
sbb aku rasa dia is one of the person dlm life aku.
yg sangat2 strong.u know KUAT.
apa cerita dia.?biarlah kami2 saja yang tahu.
and well as i've told in my previous post.
"actually aku mmg rasa sebak gila if ada org kt dunia ini rindu aku"
and she another girl that told me so
and well.aku betul2 bergenang air
mata dia ckp cmtu..
sbb dh la smlm aku agak rindu kt my akravatore.
then bila dia ckp cmtuh.rase sedih ouh.
and bella please keep strong as how you always do.
and I LOVE YOU & every single of our AKRAVATORE :)

ps:ade kekesalan di situ.to be truth??bila pk2 balik wujud ke ayat tuh.TO BE TRUE lah derr.malunya.:'(



much love from #14

Saturday, February 12, 2011

when my heart spoken.

rasa alone gila duduk kt aimst ni.
hmm.in sudden i really need to dream,
and hopefully no one will wake me up.
sometimes i feel like to cry aloud.
but i don't have any shoulder to cry on.
jiwang kan?kesah pulak aku,
hmm.sabar lah wahai hati.

old memories haunted me BACK :') well i love it be.


assalammualaikum.
hai hari ni hari sabtu.ok smlm kak sarah n aishah balik
sbb abg hairy nak bertunang.semlm gak dh gtau aishah psl payung yg hilang tu.what a relief.
sorryyyyyyyyyy my dear cousins.:')
mlm td g tgk movie ng bdk2.(kt laptop je eh)best3.hehe
and smlm time lunch...:'(
yeah2.actually dh biasa jugak lunch sorg2 ni.but smlm ada satu rasa yang dtg..
rasa yg pull me back to the oldies time.which i missed the most.
masa naik tangga tu,nak ambik makanan,aku rasa sayu gak la sbb terigt time kat
table lunch ktorg kat skolah.the most happening-meal-time.
aku,hannah,amy,aween,aida,kueng,ella,ety.ktorg makan like like like...like apa eh.
cause there's noting on this earth can described that moments.
huhu.yelah time f5 kan,malas lahh nak pakai2 sudu ni.leceh u nak bwk sana sini.
dh skolah mmg xde sediakan senduk atau seangkatan dengannya.
jadi dan jadi dh jadi habit ktorg,bila lunch je..senduk nasi guna tangan.amik ayam ikan guna tangan.amik sayur pun guna tangan(but i didn't ate vegetables)..haha.n kuah2 dia ktorg tuang je dlm pinggan,haha.bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa :D.but now semua tu
dh pegi jauh.
and aku duduk lah dgn sopan kt kafe AIMST tu.and makan sorg2.sayu gak bila terigt zaman dulu2 ni.hmm.tp xpe LIFE MUST ALWAYS GO ON.
and hari ni..(wah aku cerita backwards lahh.boleh buat film hollywood ni.unik)
hahaha.td i post something kt fb.dan seorg gadis yg merupakan sahabat saya memberi comment
haha.terharu i,u.bila dia ckp dia rindu i.haha
actually aku mmg rasa sebak gila if ada org kt dunia ini rindu aku.
anyway dett aku punn rindu banget sama kamu.like seriouslyy <3

semoga one day kita jumpa yg babe.
i love you.
and one more thing i nak share psl IniAnwarHAdi
yg tgh meletup2 skg.but anyway his intention is good actually.
please have a look.
yg lupa yewwwwwwww.ops jgn lupa ya :)



Wednesday, February 9, 2011

THE PRECIOUS ONE..


Hai3.hmm td tgh baring2 kat katil sbb badan dh penat ada kelas..

tetiba mak call.aku paling suka bila mak or abah call sbb aku je slalu call dorg.

then mak ckp mak dh masuk duit.adoyy aku ckp la kenapa?

Actually kt sini bkn nak tunjuk aku baik x mintak duik kt mak n abah.

tp mmg character aku,aku x suka sgt mak n abah bg duit time aku x terdesak.

Sbb aku rasa bersalah sgt,bila org yg kita syg bg duit kat kita hasil penat lelah dorg keje.

Sedih kan.tambah la pulak aku ni dh blaja kt ipts.hmm.

Dulu time kat matrik org slalu ckp aku kedekut.hehe.aku

x kesah pun.

Jawapan aku senang je,BUKAN KEDEKUT..JIMATTT.haha.

Kat sini pulak geng2 suka jln2,lg pon mmg kat sini boring.kena pakai duit gak.

Tp aku kena bajet2 lahh.xde lahh smpi everyweek nak keluar.

Hmmm.act,aku nak jugak bercerita psl destiny aku ni.

Mmg x pernah terfikir lah dlm hidup nak jd pharmacist though dr kecik mmg aku dh biasa ng ubat2 ni.

Mak aku keje pembantu farmasi.So dulu time kecik2 slalu g klinik.duduk ng mak.but most of the time main ng budak2 ni.smpi bila dh masuk sekolah darjah satu org panggil kitorg budak klinik.

Ouh how I missed those moments.:’(

Ok2.aku ada byk cita2 and pharmacist is out of the list

Aku nak jd astronomer, ufologist, engineer, pelukis,askar,chef n mcm2 lagi lah.

Hehe.tp semua tu hanya tinggal cita2.and now aku dh bergelar bdk farmasi.

Hmm.dan mula2 jd student pharmacy ni.aku xde niat lain,just blaja,dpt degree.then

terus kerja.hmmm.tu jee.but today lepas mak call tu aku rasa sedih.even mak xde lah ckp pape yg sedih pun.

So aku dgn seikhlas hati sekarang nak belajar utk balas jasa mak n abah.nak jd anak yang berguna.

Entah lah kan,kita slalu lupa org2 yg sayang kan kita dlm susah n senang.

So,itu impian aku.aku nak semua impian aku ada mak abah n my siblings sekali.

Sebab dorg lahh MY PRECIOUS ONE.



MUCH LOVE FROM the 3rd.

Tuesday, February 8, 2011

azurin azlan.




hye boyot.it seems so long kan kita x jumpa.
hehe.just now baru je bercomment2 ng kau kt fb.
what a sengal moment.
just sbb word i'm real not fake terus berlarutan comment kita.


hik3.klaka.btw ween serius rindu betul kt kau.
kat dorg semua.mmg korg never be replaced lahh.
hish tp aku x reti lah nk tunjuk kt org kalau aku syg org.
and td baru aku trigt one post kau yg aku rasa mmg
PRECIOUS gilaa. this is it


dan memang aku appreciate gila kt kau wei.sgt2..
aku mungkin x tau cmne background life kau,
camne rase nya jadi diri kau,
apa rahsia hidup kau,
apa keperitan life kau,
mungkin aku x tahu,
tp yg aku tahu kau mmg berharga lahh kt aku.
even ramai gilaa org syg kt kau..smpi kau x nmpk yg aku pun syg kau.
xpe lahh ween.
yang aku nak kau tau aku one of friends kau yg real not fake.hehe
but everything went wrong time kita f5.time tuh mmg rindu gila f4..
tp xpe lah kan..f4 f5.semua zaman tuh dh berlalu.
just harapan aku skrg dpt jumpa korg,borak2 ng korg,mengimbau cerita lama,and tengok bintang2 kat langit time malam2.wah teringin nyaaa.
hari tu almost gila nk jumpa tp mmg kita xde rezeki betul kan?
time aida bg message yg vacation kita cancel,tuhan je yg tahu bertapa hancur harapan aku setinggi gunung tu.hmm.tp xpe,aida is still the best :)
ok lah,aku x nak tulis panjang2.
sebak pulak.hehe.euwww i x suka jiwang2 ni.
hehe.ok2 bye.if one day korg bc ni.
aku nak gtau perasaan aku time dulu-->time aku tgh tulis ni-->and time korg tgh baca ni.still the same.I LOVE YOU SOOOOO MUCH FRIENDS
:)
ps;sory ween curik pic kt fb.:p

Monday, February 7, 2011

i'm a blogger.haha






if i'm a blogger doesn't mean i'm a loser.
if i'm a blogger doesn't mean i'm bermuka-muka.
i am a blogger and i'm a daughter.:)

I LOVE YOU SO MUCH MAK & ABAH <3





MUCH LOVE FROM THE 3rd.:)


Sunday, February 6, 2011

:'(


okay i'm really3 stress now.
arghhh.how i wish i have someone to turn to.
cepat lahh habis period.nak bc solat nak bc AlQuran.
i become more lost into the world that I myself make it.
i really need this now.
and i mean NOW and FOREVER!!
life is getting harder and harder for me.


(hye cutie tablets come to mama plzz)
td buat report.
bengang sbb refer to internet pon cm cibai.je.
last2 baring atas katil.tidooo.zzzzz.
yaAllah bertapalahh aku berharap supaya i didn't go through all of these feeling
berharap aku boleh menjadi genius atau rasa diri ini
genius pun boleh..sob3.
tringin nak balik ke zaman skolah rendah dulu.
everything seems really easy for me.
study,family,friendship and also life.
terasa x de beban yg ikut setiap hari.
yaAllah i really need strength from you.
i need it.
(=.=)

my LOVE

video

evergreen song.
i love this group long time ago.
and now the love comes back.:)

daYahMcCartney.

hey beb,sori i x gtau u yg i dh update my blog ni.
malas nk gtau org lain.
maybe later lahh ye,haha
ok aku amik pic ni kt twitter memandangkan kau dh deactivate fb.
haha.xdpt i nak stalk u.:p
dyh2 seminggu kita duduk kt aimst ni time cuti.
haha.gilaa btol kan?anyway thanks.and sorry sbb aku mmg boring waaaa :'(
as promised aku list kan movie yg kita tgk during this holidays..

sabtu(29/1)-Back To Future(aku jek yg tgk.kau tdo.wakaka)
ahad(30/1)-Sorcerer's Apprentice
isnin(31/1)-Social Network(balas dendam,kau jee yg tgk punn.haha)
selasa(1/2)-Magika & Diary of Wimpy Kid
rabu(2/2)-Green Hornet :)
khamis(3/2)-Nanny McPhee n The Big Bang
jumaat(4/2)-nyanyi2 hoping kedah akan hujan.
sabtu(5/2)-________________zzzzz.

haha.ok tulah dyh kisah kita cuti di aimst.
byk lagi hari yg kena tempuh ni.
be strong friend :)
babaiiiii(gaya kau)


don't u ever dare to blame the gravity!

haa.ok this is my my my favorite quote of all.yihaaa!
"Gravitation is Not Responsible For People Falling in Love"
ni albert einstein yg ckp ni.haa kau..
hehe.actually i just would like to share this quote.
so later if korg jatuh cinta jgn sesekali salahkan graviti eh.?
walaupun tugas gravity tu mmg utk menarik benda2 supaya jatuh.
hehe.ouh besok dh start kelas..
hmm.ok don't say Malas ya cik jannah.
you only have a few months to go.
then you are no longer pharmacy student Year 1..
i don't love Aimst.how??
hmm.ok..Bye.

his day.



jeng jeng jeng
wooo it's 6th february...
HAPPY BIRTHDAY OPPA.
haha.mula lah tuh xde keje aku ni,hik3.
:) bye

Ps:bilalah dpt jumpa DBSK ni.hmm

Saturday, February 5, 2011

Dia..Syamsul Yusof :)

hye.haha.ok mmg kelihatan x bermotif gitu..tp
aku mmg berniat nak active social networking gitu.
haha.but2 under control laah.sbb lately slalu tertanya kt diri.
"BILA LAH NAK HABIS STUDY NI??bosaaaannn"
huhu.drpd menghabis kan air liur ckp cmtu.baik aku layan blog kan.haha.
even my kaklong je follower die.
dan aku punn start buat formspring.
ok u can ask me anything at
hahaha.aku ni suka bajet ada followers.promote2 lak.
huhu.lantak la blog aku.kesah ape?
ok2 back to the topic..
actually bukan lah jatuh cinta,gila byg kt syamsul ni.
tp i just admire him.haha.dulu aku x sukaa gila kot kt dia.sombong
*sbb pnh nmpk die kt klia.jln menonong je.*
but now i've become his biggest fan.
dan bkn sbb kejayaan citer khurafat atau he looks good in khurafat.
aku suka dia b4 that punn.haha.
apa2 je lahh.
anyway goodluck lah kepada idola saya ni.
semoga kita jumpa suatu hari nanti.
saya yakin,bye.salam.<3

picture;credited to Syamsul Yusof Burn&Soul Facebook