Thursday, February 21, 2013

Maturity: I really love this growing stage!

Assalammualaikum.

Baru tadi call mak. Sayu je suara dia. Aku ingat nk call tanya2 khbar je. Tapi end up mak cerita apa yg dia rasa. Aku sedih. Yeah Isnin haritu Kaklong gtau dia dapat placement kat Hospital Batu Pahat. Dia sedih lah sbb dia takut tak independent duduk dengan family. Dengan condition macam tu. Well on behalf of her, aku pun sedih. Sampai malam tu aku susah gila nak tidur. *such an overthinking kid. Well for this reason emak agak sedih.

Then harini aku call mak. Dia cerita pasal Wadiah nak isi borong2 upu tu. Seriously sedih. Sebab aku dulu pernah jugak gaduh2 ng mak sebab nak isi borang upu *huh. Immature! Shame on me* Then it happens again. Kondisi sekarang, mak still kat situ tapi tempat aku tu adik aku plak yg isi. It must be tough on her. Aku just dengat je emak. And bagi sikit kata-kata support kat dia. If I ever had a chance to go back to the 19-years-old-me, aku tak nak sekali-kali bagi perasaan sedih kat mak aku. Not even once. I'm such a kid back then. Well mak cakap mak rasa lega dapat cakap dgn aku. Kalau tak dia asyik terfikir jee. Allah. Sedihnya aku dengar. Rasa berguna jugak aku ni. Serious aku sedih dengar mak cakap macam tu. All those pressure.Jannah doakan Mak, Allah bagi semua ketenangan kat mak dalam waktu susah, kelapangan dada dekat mak waktu-waktu yang susah. Jannah doakan hati mak tenang walaupun banyak masalah. 

Jannah sayang Mak. Sampai akhir dunia. Sampai syurga. 

Well how I wish those words come from 19-years-old -me. The time when I think I truly break her heart. Tapi Alhamdulillah sekarang aku dah sedar, masih tak terlambat lagi.Thanks maturity. Terima kasih Allah for all of these. For the maturity that really lead me to be a good daughter, sister, human and your hamba.

To 19-years-old-Jannah,

"Sometimes we think we are the one that hurt the most, but the fact 

is...someone who truly loves us is the one that endure that kind 

feeling. That is what MATURITY taught me. :')" (Jannah,2013)


                                                                               From, 22-years-old-Jannah


20th February 2013.



Thursday, February 14, 2013

Wonders.

Assalammualaikum.

Hi.

Alhamdulillah dah masuk sem 6 dah. Banyak benda lagi kena tempuh.
Research. Industrial training.

 Uhuk. 

Let's put the worries aside first, and work hard.
Well I've been thinking about something.
Something that keep me wondering.

What happened to the road that I'm not taken?

Biasalah sometimes ada masa terfikir.
Kalau aku tak pilih jadi ini aku jadi apa eh?
Bla bla bla.

But I always believe whatever the road that I'm heading to always the best.
Even sometimes I really want to go back and make some changes,
So I can be someone that inspired others.

Dream big.


Monday, February 4, 2013

Ada masa...




Ada masa aku nak kembali masa aku darjah 6 dulu.

Permulaan untuk sebuah pengakhiran.

Rindu nak jadi budak sekolah rendah. Belajar senang nak masuk and faham. Kawan-kawan semua bagi memori yang best.

I wonder what path that the road that I'm not taken will lead me today.

Whatever is Alhamdulillah for all.

Haiyakkk rindunyerrrr