Sunday, September 23, 2012

Suka!

Aku suka bila mak call pastu citer pasan Neo Noa. Especially Neo yg suka nak manja2 dengan mak. Arghhh Kawaiiiii!

Tuesday, September 18, 2012

Powerful Du'a that I need the most.

Salam.
Baru call mak tadi. Lepas dah borak2 tu. Aku cakap dekat mak doakan aku rajin2 belajar, cemerlang and tak rasa sunyi kat sini. And suddenly air mata pun mengalir. Bila kita dah keep it too long..itulah jadinya. I hate to hold my voice in that situation. Rasa macam nak ceritaaa semua benda. Tapi aku tak boleh. Sebab kalau aku buat mcm tu sure mak akan susah hati. So better I keep it. Sebab esok lusa rasa ni akan hilang jugak. Tapi susah hati seorang ibu bukan senang nak hilang. Kan? And now aku pun rasa dah okay sikit. Goodluck Jannah. Fighting okay!

Ps; Doakan aku okay! :) May Allah bless us.




Sometimes it is okay to let yourself crying.
It's okay.

Fighting Jannah!

Monday, September 17, 2012

A lonely road.

Salam.
Hi. First of all if ever you finish reading this please pretend that you didn't read it at all.
Sebab kisahnya masih sama. Perasaan nya pun masih sama. Although there are million times I've told myself to be okay,to be strong,to be thankful. But after all I 'm just a human.
Entahlah. Aku rasa mungkin ada mana2 dalam solat atau ibadah aku tak lengkap atau tak ikhlas 
sampai aku rasa macam ni. Aku rasa lonely. Bukan alone tapi lonely. Arghhh that kind of feeling is killing me. Ada dekat Aimst is not the reason. Feeling ni since sekolah menengah aku rasa. 
I dream a life full of positive people around me. I want to be happy with my life. I want to be ikhlas as much as I want in my life. Tapi kenapa aku rasa macam ni.?I kknow  I can't have that kind of people to be there with me 24/7. I know after sometime this feeling will go. But for time being let me go along with this feeling. Maafkan aku yaAllah.

Monday, September 3, 2012

This kind of feeling ------> IMMUNE



Alhamdulillah I've registered for Bachelor of Pharmacy Third Year. How fast time flies. But ada pending 300 ringgit lagi. But never mind tomorrow insyaAllah I'll settle it. So,for the first day of the semester was quite okay. Sebab tak belajar lagi. And I got new roomate. Hmm. Tak ada mood nak cerita pasal tu lagi. Just wait. So dinner today aku pergi makan sorg diri. Memandangkan kawan Biotech belum balik tapi tak sure kalau dorg balik aku makan dgn dorg ke tak. Let it be. Well masa makan tu, I don't felt awkward ke lonely ke apa. Aku rasa kosong, heartless..haaa cenggitu lah. Well I guess that is what IMMUNE feeling is. After 2 years, I should be much more stronger. InsyaAllah aku akan terus bersabar dan berjuang. Kau bantulah hamba-Mu yaAllah. Please pray for me okay! Yoshaaa. Salam.




    "Put your faith in what you most believe in"
- Two Worlds One Family,Tarzan

I love this scene. I love Tarzan Disney Movie.
So cuteeeeee. :)