Monday, September 5, 2011

War Within Myself


Alhamdulillah.

Selamat Hari Raya & Salam Merdeka.

Tak terlambat rasanya even aku dah start kuliah balik.hehe.
Before this ada banyak masalah membelenggu diri, tapi Alhamdullilah
Allah mengurniakan aku dengan keluarga yang hebat even most of the time
aku tak sependapat dgn mereka,
Sungguh pertembungan jiwa remaja dan alam dewasa sangat sukar bagiku.

Remaja; Nak amik engineering tp mak tak kasi
               Nak Iphone,phone aku kuno sangatlahh.
               Nak ada baju cantik2,aku ni nmpk selekeh
               Nak itu ,Nak ini.mak abah patut kasi. Sekarang dah moden.Tak salah aku rasa macam ni!

Ya itulahh jiwa keinginan aku sama seperti org2 lain.
Tapi sungguh ketika itu juga jiwa dewasa aku datang.dengan lebih rational.

Dewasa: Apa yang kita nak tak semestinya baik untuk kita and apa yg kita taknak tak semestinya                  
               buruk.
               Handphone tu kuno2 pun boleh lagi pakai.Bukan nak buat apa pun.Call family je dah cukup.
               Pakailah apa yang ada.dan bersyukur bersyukur dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada.


Alhamdulillah mungkin berkat doa ibu,jiwa aku sudah mula menjadi dewasa. Memikirkan jika aku mahu mencapai semua keinginan jiwa remajaku aku harus menjadi dewasa. Dan semua itu akan tercapai jika aku ada pendapatan sendiri.
Dan mempunyai seorang sahabat yg tidak pernah melupakan.Aku sangat bersyukur untuk itu.Terima kasih Aida Adha.Walau selalu aku tak angkat call dia(bkn sengaja,duduk rumah aku mmg tak selalu ng phone).dia yang selalu bercerita. Walau sudah 3 tahun tak bersua. Selayaknya aku terus dilupakan.tapi Alhamdulillah aku tak ditinggalkan lagi.dan semua rakan2 yang aku tahu mereka takkan lupakan aku.*perasan!*

ouh yes entry ni macam entah apa2.tapi aku nak ingatkan diri untuk terus move on and cherish every single seconds of my life.

Thankyou MakAbahKaklongBangahYahEda. :)





( me too but life keep on moving and we should cherish the moments )

"Though I might not agree with her at the time, She's always right".-Justin Bieber to his mother.

No comments:

Post a Comment