Sunday, November 10, 2013

A Learner vs. A Student.

Halo halo halo.
Assalammhualaikum. Huh first time tulis blog guna phone.

Aku baru bangun tidur, solat zuhur semua.
Tak tak bukan baru bangun, dah bangun dah pagi tadi tp tengahari
tadi tidur balik. Tepu katanya..Herm.

Well, stressnye exam kali ni, chapter byk sgt.
Tak mcm previous midsem. Macam final pun ada jugak.
Aku keep on suapkan kepala aku dengan notes ni semua.
Ada time sikit aku main candy crash, nak hilangkan stress katanya.

Then, bila tudy sorg2, pergi library sorg2, pergi makan sorg2 ni, Aku mula berkata dengan diri sendiri. Bukan mental tapi mcm monolog ke apa tah..

"I love to learn but I hate to study"

Kelas tak monolog in english?. kuikui. Entah lah. Taktahu lah kalau sbb aku penat atau stress atau tepu atau mengada ngada.
Tapi itulah aku rasa.  I have to accept the fact that I'm living in this community. People just want to see your results, not your efforts.
Herm. Dah mcm Nanny McPhee dh cakap herm herm ni.

Belajar,belajar, pass and graduate. insyaAllah. That is a life that I'm living now.

When the fact is my heart always longing to do something that I love, to become a learner instead of typical student. Travelling aroud the world
and be close with the nature (Arghhh I love nature) pokok pokok,hutan,
sungai. Berkhidmat utk community, tolong anak anak miskin ,orang susah (That is one of my secret dream).

And to achieve all of that I need MONEY. And I have to be a student, graduate,get a job. Yeahhh reality strikes back. Tapi bila aku dah dapat kerja semua nanti (Amin amin insyaAllah) aku akan buat ke semua yg alu impikan tu? Haish.

yaAllah. Apa apa pun aku doakn Allah bagi yg terbaik.
Reality, reality why make me in this confusion state.?
Cant you just let me live happily ever after with my dream?

Okay sambung baca Geriatric Pharmacy. (Drug Modeling, Pharamcologu IV, Biochem, Clinical Pharmacy, Pharmaceutical Management)
Phewwww.

You can do it Jannah! insyaAllah.

Adios~

No comments:

Post a Comment