Tuesday, December 18, 2012

Aku; Jadual. Enjoy. Sakit. Sekolah.

Assalammualaikum.

Allahu Akbar. :) Hehe. Pagi tadi check facebook. Okay ktorg punya jadual final dirombak. Exam postpone Jumaat minggu depan. Tak tahu nak happy ke tak. Tapi rasanya tak lah kot. Sebab minggu ke-2 exam nanti aku ada 4 paper dalam masa seminggu tuh. Aigooo

Anyway semalam ktorg buat unplanned plan. Ktrog g pest Penang. Okay lah. Berenjoy-enjoyan. Padahal nak exam tuh. So for the first time aku g fun fair. Dan for the first time aku naik benda yg swing2 tu. *Serius tak tahu apa benda, google pun tak dpt jumpa*. Huuuu scary ohh. Jantung rasa nk tercabut je. Well I have fun on that day. Even sekejap, at least enjoy.

Dan seperti semalam aku pergi library. Waktu petang tu. Tatkala aku nak stretching badan aku, aku rasa tengkuk aku sakit. Aku tak sure sbb study tunduk sgt atau aku salah tidur semalam. YaAllah. Hmmm ada petanda tak kasi aku study kat library ni.

Pastu aku take 5 jap. *Well it was not exactly 5*. Tengok gmbr2 kat laptop. Tengok gmbr kawan2 lama. Sekolah. Matrik. Huhu. Aku rasa semua org syg sekolah dorg lebih sikit dari zaman2 yg lain. Sebab time tu kita dah mula nak remaja. Bak kata org skrg BBNU (Budak baru nak up) Haha. Aku mula lah rindu kat sekolah. Sebab banyak sgt memori. Banyak sgt benda..


Bila dah habis sekolah ni. Bila org tanya aku dari sekolah mana dan aku beri jawapan, the top 3 responds from them were;

1) Wahhh sekolah top tuh
2) Mesti ramai lesbian kan?
3) Sekolah perempuan mesti kerek.

Hehe. Kadang2 aku senyum je. Mungkin dah biasa sgt dengar respond mcm tu. Tapi aku tak pernah malu atau rasa berlagak nk cakap aku sekolah mana. Even aku sekolah rendah kat kampung pun aku cakap. Sebab sekolah tu tempat di mana kita belajar about life. Sekolah Seri Puteri. Even org nak kata apa pun, katalah. Nak kutuk ke nak puji ke. Cakap lah. Sebab bukan popularity or pandangan org yg ktotg cari. We are just same like you. Love our school because it it our school.

Okaylah ni saje2 je post citer ni. Tengah sakit tengkuk. Doakan aku sihat nak exam. And semangat selalu okay. Fighting. Salam.
 




Hello school I miss you. 
Love.




2 comments: