Monday, February 8, 2016

Hi 2016.

Bismillah~

First post dalam 2016, dan sekarang tengah busy ya amat nak siapkan log book, report untuk prp ni. Well, tu masalahnya I'm very last minute person. Nanti emo tak pasal2, please someone help me. Ni sekarang ni memang tengah busy gila, this week kena hantar logbook, ada assessment tapi hati aku rasa nak menulis. Banyak benda nak cerita.

1) Aku dah ada telescope sendiri.

Alhamdulillah, it had always been a dream. 23 January 2016 is finally the day.
Orion Star Blast EQ 4.5. 5 tahun dulu masa aku at the critical phase nak choose path, antara minat dengan realiti hidup, arwah Mak Ude pernah cakap, ambil la pharmacy ni, dengar cakap mak abah, nanti ada duit boleh beli telescope sendiri. Sedih sebab dia dah tak ada untuk tengok aku. Dia jugak la yang banyak tolong aku sampai aku ada kat tempat sekarang ni. Al fatihah.

say hi to my Mr T.
Mission accomplished.


Gila jugak kisah aku angkut telescope guna tangan. ya Allah, bila fikir2 balik mesti orang rasa pelik kot dengan aku. Adoyy.

2) Penang Trip. Amy's engagement.

Kalau tak gila bukan kawan-kawan la namanya. Aida plan nak buat roadtrip Penang. Aku ingat aku dengan dia la, sekali......here we go. Semua pun ada. Surprise by surprise aku dapat, sampai la hari Amy bertunang tu. Haha. Tak tahu la aku ni lampi ke atau kawan kawan aku expert buat surprise.
 Congrats Amy, I pray the best for you Amy deep from my heart. Semoga Allah limpahkan rahmat kat kita semua. I miss everyone of you too. And with these people lah, we manage to set up the telescope. Will be part of my precious memory too.




Thanks Aida, Amer, Aween, Sha'ai, Amy and Hannah. Thanks Hannah kasi tumpang tidur. :)

3) PRP almost come to an end.

Tak nak tinggal tapi tak boleh nak stay. Huhu. Mixed feeling. Sebab semua orang kat sini baik baik. Tapi aku tak boleh stay kat sini selama-lamanya. Aku nak mengembara lagi. Banyak benda aku nak belajar dan buat. And there is one feeling that I need to let go of. And to do so, I need to leave. May Allah ease every thing, especially for this little fragile heart of mine. Amin.

Till then!
Assalamuaalikum~

No comments:

Post a Comment