Tuesday, December 31, 2013

2013 : Dan Jika Kau Tahu...

Jika kau tahu,

Tidak mungkin ingin 
kau menghakimi aku,
Tidak mungkin mahu
kau sekadar berkata-kata.

Dan jika kau tahu,
Tidak mungkin betah
kau berada di tempat ku,
berdiri di kaki ini

Dan aku ingin kau tahu,
Diriku adalah diriku,
Tidak sama denganmu,
Senyuman ku berikan
Walau dasar hatiku
Bergitu banyak gelora,
Kerana itu pilihan aku,
Menyimpan dan memendam rasa,
Memberi dan tersenyum.
Dan jika kau tahu,
tentang rasa itu.
Aku ingin sekali kau tahu,
Tapi itu keingianku bukan keinginamu.
:'(
Bismillah.
2013 bakal melabuhkan tirai, Reflect kat diri dan tanya. Sepanjang tahun ni, kita orang2 yg beruntung atau orang2 yg rugi. Allah. Tak tahu nak letak diri kat mana. Banyak sgt kurang, tapi aku berharap Allah redha dengan semua yang aku buat. InsyaAllah. Masih lagi dalam exam mode, tapi aku ambil masa nak coretkan psl wishlist aku untuk 2014...

1) InsyaAllah, bukan setiap tahun tapi setiap hari aku berharap aku dapat jadi a good muslimah tapi masih lagi aku kat takuk yang sama. So aku harap aku akan lebih semangat dalam jaga aurat, be a good doctor,(baca balik, apesal entah aku tulis doctor?? Wakaka. Its supposed to be DAUGHTER okay) sembahyang di awal waktu (uhuk3), jaga agama semua. Amin.
2) Graduate. Yeah 2014 is approaching, mudah-mudahan panjang umur, tak sangkut apa2 paper dapat lah aku graduate. Amin.
3) Buat amal kebajikan. Ingat kalau lepas graduate tu ada banyak masa cuti aku nak join buat kerja2 amal. Kalau ada rezeki. Impian aku dari dulu...
4) EXERCISE!!! Phew, Yang ni setiap naik sem mesti aku berangan nak jaga kesihatan tapi tak pernah tercapai.
5) Eat healthy food. Badan ni pun satu amanah Allah untuk kita.
6) Pergi umrah. (Hope dapat durian runtuh, tak ada duit sendiri lagi. Sobss)

Eh sikitnye wishlists aku. Hihi. Actually aku ada banyak tapi buat masa sekarang aku rasa ni yang penting. InsyaAllah kalau satu yang tercapai aku dah cukup berterima kasih. Please be me yaAllah throughout this life. Amin.

No comments:

Post a Comment