Thursday, March 7, 2013

That beautiful memories.

Assalammualaikum

Despite so many things to do I choose to write here first.
Sebab kalau aku tangguh, nanti malas dah  nk tulis.


 Well 1-3 March 2013 hari tu Aimst jadi tuan rumah for 4th National Pharmacy Quiz. Dan aku dah di recruit untuk tolong kawan aku under registration. Well 3 weeks sebelum berlangsung group leader aku cakap yang aku kena incharge group form indonesia which is Universitas Sumatera Utara.

Well here the story before, during and after the event...

Before,

Hmm event ni diadakan time weekend. So aku ni kan overthinking org nya. Belum pun event to start aku dah fikir penat semua lah. Yelah weekdays penat pastu weekend plak ada big event plak tu. Huh.
Macam-macam aku fikir. Aku fikir how to communicate with them, how will be their character and so on. Cuak pun ada jugak. Hehe. Aku usha2 nama budak yang join quiz itu, there is one name caught my eyes Bintang Dwiputra. Whoaaah. Well aku suka stars. So macam terkejut ada org nama bintang. Huhu.

During the event,

(Jumaat) Okay lama jugak nak tunggu dorg dtg. Well malam tu dorg dtg aku temankan dorg makan dulu. Agak awkward but I tried my best to be nice. So keesokkan harinya (Sabtu) aku dah mula close to them. What can I say, they are very warm, nice and friendly. Aku rasa best diberi chance to part of this event. Pengalaman yang bermakna. Tambah2 bila aku kena jaga universiti dari luar. :)

(Ahad) The last day they are here. Aku teman dorg amik gambar. semua. Hehe. Masa berlalu cepat. Aku tak dapat nak cerita evey single things with them kat sini. Malam tu bila dah habis event semua baru perasaan sedih tu datang. Petang tu dah kiranya last jumpa. Tapi time dinner terjumpa dorg lagi.. Dorg lom balik lagi sbb dorg planning nak pergi Langkawi Isnin tu. Dorg ajak mkm skali tp aku dah makan dan aku tak solat lagi. Pastu aku balik bilik. Tiba2 hari tergerak nak pergi kafe. I told myself that I might be regret if I didn't meet the for the very last time. Dah solat tu aku g kafe. Borak2 semua :)
Pastu hantar dorg balik hostel. Time nak bye2 dorg tu mata si Arnes tu bergenang. Sebak gak aku. Huhu. Then aku balik bilik. Sedih but no regrets at least.

After the event,

Well even penat tapi aku tak rasa benda itu membebankan. Mungkin sebab aku buat benda tu dengan happy kot. Dorg pun baik. New things I learnt was something yg kita rasa mungkin memenatkan atau membazir masa kita might be the most memorable one. This is the one. So my dear self tak semua benda you have to be overthinking of. Just do it and have fun with it.

Alhamdulillah terima kasih Allah bagi aku peluang baru dan bermakna. :)


Thank you,
Fennie
Erni Apriyanti
Arnes Anestesia
Agus Dermawan
Bintang Dwiputra
:)

No comments:

Post a Comment